2 augustus 2022

Werkzaamheden aan Bruggen Enkele Wiericke afgerond

Het waterschap heeft de fiets- en de autobrug over de Enkele Wiericke bij Fort Wierickerschans vervangen. De Enkele Wiericke is verbreed en onder de autobrug ligt een nieuwe faunapassage die ook geschikt is voor otters.

Verkeersbrug

Door de klimaatverandering is het langer en vaker erg droog in Nederland. Tijdens deze droge periodes neemt de aanvoer van het water in de rivieren af en kan zeewater dieper landinwaarts stromen.

Stroming onder de brug

Om ervoor te zorgen dat er ook in deze periodes  voldoende zoet water beschikbaar is in West-Nederland, voert het waterschap vanuit onder andere de Enkele Wiericke extra zoetwater aan naar het westen. De bruggen bij Zuidzijde en Weijpoort bij Fort Wierickerschans zorgden voor opstuwing en zijn daarom verbreed.

Fietsbrug
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu