Gepubliceerd 20 september 2023

Werkbezoek aan boeren in Meije

Het college van b en w bezocht afgelopen week boeren in de Meije om te vragen welke hulp ze nodig hebben van de gemeente in verband met de stikstofreductie. De boeren vertelden hoe ze willen omgaan met stikstof. Ze spraken ook over de onderwaterdrainage die wordt aangelegd in Meije Laag. Daarmee hopen ze de bodemdaling te remmen, treffen ze klimaatmaatregelen en verbeteren ze de waterkwaliteit en doorstroming van de watergang.

Daarnaast vergroten de agrarische ondernemers de waterberging en verkleinen ze de wateroverlast. Ze leggen zo’n 2,5 kilometer natuurvriendelijke oevers aan in de Dwarswetering. Daarbij werken ze samen met agrarische natuurverenigingen, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, de gemeente en de provincie Zuid-Holland.

Tekst Anneke Bekker
Bron Gemeentepagina Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN