Gepubliceerd 12 juni 2023

Weinig steun voor verruimen openingstijden horeca

Naar aanleiding van de beëindiging van het horecaconvenant per 1 april 2023 in Bodegraven, is er een discussie in de gemeenteraad ontstaan over de sluitingstijden voor de horeca in het weekeind. De VVD stelt een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor, waardoor de horeca vrijdag en zaterdag tot 4 uur open mag in plaats van tot 3 uur.

Lokaal Liberaal (LLBR) en D66 lieten in de commissie Bestuur en Financiën van afgelopen woensdag weten dat voorstel te steunen maar ook nog wat aanvullende restricties te willen opnemen. Voor de behandeling in de gemeenteraad willen de VVD en LLBR proberen gezamenlijk met een wijzigingsvoorstel (amendement) te komen.

Betrokkenen geen voorkeur voor uitbreiding openingstijden
Afgelopen maandag hebben de raadsleden gesproken met bewoners die in de buurt van horecagelegenheden wonen, horecaondernemers en de politie. Tijdens die bijeenkomst bleek dat Puha en Baas geen probleem hebben met de sluitingstijden die nu in de APV zijn opgenomen. De bewoners geven de voorkeur aan kortstondig veel lawaai dan de hele nacht een beetje. De horecapolitie moet de capaciteit verdelen tussen Gouda en Bodegraven-Reeuwijk. In Gouda zijn er geen sluitingstijden in het weekeind. Indien de horeca in Bodegraven-Reeuwijk om 3 uur sluit, is de kans groter dat er voldoende capaciteit is om te handhaven.

Strijdig met alcohol- en drugspreventiebeleid
De VVD en D66 willen een sluitingstijd van 4 uur toestaan om te voorkomen dat de jeugd naar andere gemeentes trekt. Leon Prijs van D66 wees op de risico’s die ontstaan als kinderen ’s nachts nog naar een andere gemeente gaan fietsen. Monique Jonker van de PvdA merkte op dat het risico ook bestaat dat de jeugd een uur eerder thuis komt. Het oprekken van de openingstijden van de horeca is volgens haar in strijd met het alcohol- en drugspreventiebeleid dat binnenkort door de raad wordt vastgesteld.

Redacteur Anneke Bekker

Lees ook Besluit over wijziging sluitingstijden horeca opgeschort | BR6

Lees ook: Horecaconvenant afwijkende sluitingstijden opgezegd | BR6

Lees ook Vragen over beëindigen horecaconvenant | BR6

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN