Gepubliceerd 2 januari 2024

Weinig enthousiasme voor nieuwe natuur bij agrariërs

Het Natuurproject Bodegraven-Noord voorziet in 290 hectare nieuwe natuur, wat overeenkomt met ruim vierhonderd voetbalvelden. De afzonderlijke natuurgebieden komen te liggen langs de Meyekade tussen Bodegraven en Zegveld. De natuurgebieden zijn bedoeld om de Nieuwkoopse Plassen te verbinden met de Reeuwijkse Plassen.

Meerdere boeren blijven bij hun twijfels houden. Zij vinden het niet realistisch en onzinnig om weidevogellandjes, voedselarme schraal- en hooilanden aan te leggen, verspreid tussen de agrarische bedrijven. Gevreesd wordt dat het voor zowel de natuur als voor de boeren op een drama zal uitlopen.

Het natuurproject waar al meer dan 30 jaar over wordt gesproken, legt de provincie Zuid-Holland nu ter inzage voor de officiële inspraak. Als alles volgens plan verloopt zijn de natuurterreinen in 2026 gereed.

Kijk hier de ambtelijke presentatie van 3 maart 2021 terug.
Presentatie natuurnetwerk op tv | BR6 Nieuws

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN