Gepubliceerd 2 januari 2024

Weinig enthousiasme voor nieuwe natuur bij agrariërs

Het Natuurproject Bodegraven-Noord voorziet in 290 hectare nieuwe natuur, wat overeenkomt met ruim vierhonderd voetbalvelden. De afzonderlijke natuurgebieden komen te liggen langs de Meyekade tussen Bodegraven en Zegveld. De natuurgebieden zijn bedoeld om de Nieuwkoopse Plassen te verbinden met de Reeuwijkse Plassen.

Meerdere boeren blijven bij hun twijfels houden. Zij vinden het niet realistisch en onzinnig om weidevogellandjes, voedselarme schraal- en hooilanden aan te leggen, verspreid tussen de agrarische bedrijven. Gevreesd wordt dat het voor zowel de natuur als voor de boeren op een drama zal uitlopen.

Het natuurproject waar al meer dan 30 jaar over wordt gesproken, legt de provincie Zuid-Holland nu ter inzage voor de officiële inspraak. Als alles volgens plan verloopt zijn de natuurterreinen in 2026 gereed.

Kijk hier de ambtelijke presentatie van 3 maart 2021 terug.
Presentatie natuurnetwerk op tv | BR6 Nieuws

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN