Gepubliceerd 4 februari 2024

Weer belangrijke zege voor RVC’33

Opnieuw heeft RVC’33 een belangrijke zege aan de eigen zegekar gebonden. Uit tegen hekkensluiter Zevenhoven en met nogal wat invallers bleven de Reeuwijk-Dorpers aan de positieve kant van de score: 1-2. Door de zege in Zevenhoven heeft RVC’33 goede aanknopingspunten om zich nog veilig te spelen.

● Mathijs de Hoog heeft de bal op z’n ‘pantoffel’. Hij werd met de 1-2 de matchwinnaar voor RVC’33. (Foto: Letty Blanken)

Uitgedund

Door vakantie, schorsingen, blessures en zelfs carnavalsverplichtingen was de RVC’33-selectie flink uitgedund voor de uitbeurt tegen Zevenhoven. Daardoor maakte Ton Vergeer al direct zijn debuut. Na ruim een kwartier kwam Zevenhoven uit een hoekschop al aan de leiding: 1-0. Ondanks de aanpassingen en een sterker Zevenhoven hield RVC’33 in de 1e helft de schade verder beperkt.

Windvoordeel

Na rust profiteerde RVC’33 zelf van het windvoordeel. In de 52e min. werd dat bij een hoekschop uitgebuit. Jona van Egmond kopte voor RVC’33 de 1-1 binnen. RVC’33 voerde nadien de druk verder op. Mathijs de Hoog soleerde naar een megakans, die niet de gewenste afwerking kreeg. En het zou niet z’n laatste zijn. Wat later na ook nog een afgekeurde treffer weet hij wel met een intikker RVC’33 naar een 1-2 voorsprong te tillen. Na ruim een half uur in de 2e helft moest ie zich door een blessure laten vervangen door Ralph Tol die na lang blessureleed weer wat minuten maakte bij RVC’33.

● Jona van Egmond in de aanval. Hij kopte de 1-1 binnen voor RVC’33. (Foto: Letty Blanken)

Nog even spannend

Zevenhoven legde zich nog niet neer bij de feiten en probeerde de 2-2 er nog uit te persen, die Rens van der Werf bij een gevaarlijk afstandsschot sowieso wist te voorkomen. Debutant Cas van der Hoek en Niels de Frankrijker werden nog ingebracht en kort voor tijd ook nog Koen van der Ven. RVC’33 hield knap stand en bracht de 1-2 zege veilig over de eindstreep.

Bericht: André van Egdom / Michael Sip (RVC’33)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN