Gepubliceerd 13 juli 2023

Weer 21 meter sprong van Erwin Timmerarends

Niet heel vaak springen de toppers in het circuit van de polsstokverspringers over de 21 meter. Dat geldt even niet voor Erwin Timmerarends. Na afgelopen weekend nog z’n persoonlijk record in Polsbroekerdam tot 21,74 m te hebben aangescherpt, sprong de Bodegraver afgelopen woensdagavond opnieuw ruim over de 21 meter. Dit keer werd het in Kockengen 21,57 m.

• Erwin Timmerarends: 21 meter binnen zijn bereik. (Archieffoto)

Opvallend

Opvallend in Kockengen was afgelopen woensdagavond hoe de concurrentie op grote achterstand bleef. Reinier Overbeek (2e) en Jaco de Groot (3e) kwamen niet verder dan resp. 20,00 m. en 19,77 m. Het zijn Timmerarends voornaamste tegenstanders voor het algemeen klassement en die lijken nog niet de juiste vorm te pakken te hebben. In ieder geval wist Timmerarends zijn leidende positie in het algemeen klassement te verstevigen.

Vorm

Het is moeilijk om in vorm te komen, maar iedere topsporter weet dat in vorm blijven nog veel moeilijker is. En in het polsstokverspringen is het sowieso een ongrijpbaar fenomeen. De belangrijkste wedstrijden waar echt iets te halen valt, moeten nog komen. Het Hollands kampioenschap (19 aug. in Kockengen) en het NK (2 sept. in IJlst) zullen zeker op de bucket list staan van Timmerarends. Het zijn bij de senioren nog de ontbrekende titels op zijn palmares.

Klassement ABZ De Samenwerking:

1. Erwin Timmerarends  143,67
2. Reinier Overkamp    14O,91
3. Jaco de Groot       14O,27
4. Lucas van Eijk      134,O4
● Bij de accommodatie van de Polsstokvereniging Stichtse Vecht (Kockengen) is een bord te vinden met info over het polsstokverspringen als immaterieel cultureel erfgoed, de geschiedenis van de sport en wat nodig is voor een goede sprong. (Foto: André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN