Gepubliceerd 10 mei 2023

WDS werkt zich dieper in de nesten

WDS verloor dinsdagavond op eigen veld het vooruitgeschoven ‘kelderduel’ met 0-3 van Stolwijk. De Stolwijkers wippen hierdoor over de Driebruggenaren heen, terwijl WDS zelf terugzakt naar een directe degradatieplaats. Gezien de vormcrisis van de laatste weken moeten de WDS-supporters nu ernstig rekening houden dat hun ploeg rechtstreeks zal gaan afdalen naar de 5e klas, het laagste niveau in het amateurvoetbal. Het jubilerende WDS heeft nog 2 wedstrijden (tegen VEP en Siveo’60) om de competitie niet in mineur te hoeven af te sluiten.

● Tom Wils voor WDS aan de bal in een druk Stolwijks strafschopgebied. Het leverde niets op.

Ongelukkige glijpartij

Na zo’n klein kwartier kreeg WDS te maken met een flinke dreun op de kin. Jos Lodder, aanvoerder bij WDS vanwege de afwezige Bjorn Stalvord, gleed ongelukkig uit en bood daarmee Marc Plug alle ruimte voor de openingstreffer. De Stolwijker liet het buitenkansje dan ook niet liggen: 0-1. De onfortuinlijke achterstand bleef de gehele 1e helft als een te zware last hangen op de schouders van een krampachtig spelend WDS. Het kreeg geen vat op het stugge Stolwijk, dat op slag van rust wel goed weg kwam toen Mathijs de Hoog de bal maar net over de verste kruising van paal en lat joeg.

● Mathijs de Hoog was bij WDS de gevaarlijkste aanvaller.
● Mike v.d. Steen (6) probeert nog de bal te spelen. Jelle Koenekoop kijkt toe hoe het afloopt.

Geen vuist

Ook de wissels bij WDS in de rust brachten geen ommekeer in de 2e helft. Met het tandeloze aanvalsspel kwam WDS geen steek verder. En ook in het Stolwijkse strafschopgebied kon WDS geen vuist maken. In de 56e min. deelde Stolwijk een volgende tik uit toen een van richting veranderd schot WDS-doelman Dylan Griffioen verraste: 0-2. In het verdere vervolg van de 2e helft, die teveel ontsierd werd door onbeholpen overtredingen, speelde WDS een verloren wedstrijd met grote gevolgen op de ranglijst. In de 80e min. gooide Stolwijk met de 0-3 de wedstrijd volledig in het slot.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN