Gepubliceerd 10 april 2023

WDS niet verder dan 1-1 tegen Cabauw

Een zespunter in het paasweekend, daar was opgehoopt! WDS kreeg het niet voor elkaar. Na de 0-7 zege op GSV gooide Cabauw op paasmaandag roet in het eten. WDS kwam niet verder dan 1-1 tegen de Lopikers, die ook nog alle zeilen bijzetten om te ontsnappen aan degradatie en/of nacompetitie. Met 4 punten uit het paasweekend is WDS nu 3 punten verwijderd van de veilige 9e plek in 4B.

● Jaco de Hoog glipt langs de Cabauw-verdediging.

Opsteker

Op het scorebord was nog maar net de 1e speelminuut verschenen of WDS had al de 1-0 te pakken. William Tichem strafte een fout af van doelman Rudy Beumkes, die de bal niet onder controle kreeg: 1-0. De vroege voorsprong was een lekkere opsteker voor de Driebruggenaren.

● William Tichem en Eric Cromwijk vallen elkaar in de armen na de snelle 1-0 voor WDS.

Druk

Cabauw zette er meteen een tandje bij en dat leidde tot veelvuldig balbezit. WDS kwam er met moeite uit en zag ook nog Mathijs de Hoog uitvallen, waardoor het aanvallend wel wat inleverde. Ondanks de druk die Cabauw oplegde, leidde dat niet tot megakansen. Hoewel WDS met een bal op de paal rond de 30e min. wel goed wegkwam.

Beste kansen

De beste kansen waren toch voor WDS. En zelfs opgelegde. In de 34e en 44e  min. had Yorick Ruizendaal moeten scoren. Beide keren had de jonge WDS’er het vizier niet op scherp. De hele 1e helft zwolgen beide teams in teveel balverlies.

● Yorick Ruizendaal helpt een handje in de WDS-verdediging. De jonge WDS’er was ongelukkig in het benutten van de kansen.
● De Cabauw-verdediging even in last. Het zou WDS geen doelpunt opleveren.

Gelijkmaker

Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam en het veld zwaarder en zwaarder werd, kreeg Cabauw in de 49e min. de 1-1 op het scorebord via Nik Jongbloed. Ondanks de snelle gelijkmaker bleef WDS overeind, maar het werkte zich wel een slag in de rondte om de Lopikers van zich af te houden. In de 59e min. leek WDS een nieuwe voorsprong in handen te hebben, maar de treffer vond geen goedkeuring door scheidsrechter Knaapen. De 2-1 had ook nog in de 64e min. kunnen vallen. Maar weer wist Yorick Ruizendaal de trekker niet doeltreffend over te halen.

Strijd om 9e plek

De strijd om de 9e veilige plek in 4B is nog niet beslist. WDS heeft de achterstand met de 4 punten uit het paasweekend verkleind tot 3 punten en heeft dus Gouda nog steeds in zicht. WDS ontvangt Gouda ook nog in het restant van de competitie. De competitie gaat de laatste 6 speelronden in.

RESTANT PROGRAMMA WDS EN GOUDA:
15/O4: Perkouw-WDS            Gouda-Linschoten
22/O4:          WDS-Gouda
29/O4: Rohda'76-WDS           Gouda-Zwammerdam 
13/O5: WDS-Stolwijk           GSV-Gouda
2O/O5: VEP-WDS              Gouda-SPV'81
27/O5: WDS-Siveo'6O           SCH'44-Gouda         

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN