Gepubliceerd 8 april 2023

WDS neemt met gemak 1e horde in ‘paasdubbel’

Je uit de gevarenzone spelen. Daar wil WDS een flinke klap opgeven met twee wedstrijden in het paasweekend. Paaszaterdag werd de 1e horde van die missie door WDS al als succesvol afgevinkt. Het versloeg met een zevenklapper het Goudse GSV: 0-7. Paasmaandag moet de 2e horde worden genomen tegen Cabauw, dat aanzienlijk meer weerstand zal bieden.

● Bjorn Stalvord kopt de 0-1 binnen.

Snel zaken

WDS deed tegen GSV al snel zaken. In de 11e min. kopte Bjorn Stalvord uit een hoekschop WDS naar 0-1. Een minuut later had WDS ook al de 0-2 te pakken. GSV-doelman Bert-Jan Marchand en een eigen verdediger in z’n buurt liepen elkaar knullig in de weg. Mathijs de Hoog kreeg daardoor op een presenteerblaadje voor een niet te missen kans.

● Bjorn Stalvord neemt de felicitaties van zijn ploeggenoten in ontvangst na de 0-1.
● Mathijs de Hoog glipt langs de GSV-verdediging.

Waarschuwingen

Niets leek er nog op dat GSV voor WDS later zo’n gemakkelijke prooi zou worden. Voor rust kregen de Driebruggenaren zelfs nog een paar Goudse waarschuwingen. Zo moest doelman Dylan Griffioen in de 24e min. zich nog flink strekken om de 1-2 te voorkomen. Een hard schot ging daarna ook nog via de WDS-goalie maar net over het doel.

● Eric Cromwijk ingesloten tussen twee GSV-verdedigers.

Vis op het droge

Na een schot van Eric Cromwijk, die de binnenkant van de doellat vond en een kans voor invaller Jaco de Hoog viel in de 62e min. de 0-3. Mathijs de Hoog kwam in scoringspositie maar zag toch in z’n opkomende broer Jaco een betere optie voor de 0-3. Met de derde treffer had WDS de vis wel zo’n beetje op het droge.

● Bjorn Stalvord aan de bal op het middenveld.

Man meer

En dat was zeker het geval toen WDS door een rode kaart (2x geel) ook in de 67e min. nog met een man meer kwam te staan. Met nadien de 0-4 door Eric Cromwijk, de 0-5 door Mathijs de Hoog, de 0-6 door Jaco de Hoog en de 0-7 door Elwin v.d. Stigchel poetste WDS en passant het eigen doelsaldo ook nog een beetje op.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN