Gepubliceerd 10 oktober 2021

WDS met de schrik vrij tegen Moordrecht: 2-2 (+ interview)

WDS is nog niet waar het wezen wil. Het mocht de handen dichtknijpen met de 2-2 tegen Moordrecht. De thuisclub legde de Driebruggenaren het vuur aan de schenen. En dat deed WDS wankelen.

• Mathijs de Hoog aan de bal voor WDS. Tegen Moordrecht wist hij het net niet te vinden.

Strijdlust en inzet

Moordrecht bestreed WDS met strijdlust en inzet en dat verraste WDS. Het kreeg geen vat op het scherp counterende Moordrecht dat overal bovenop sprong. In de 14e min. bleek al dat WDS een ongemakkelijke middag tegemoet ging, toen WDS-keeper Tim v.d. Heuvel al gepasseerd was en Jos Lodder nog net op tijd de bal van de doellijn trapte. De openingstreffer voor Moordrecht kwam evenwel in de 20e minuut. In een fase waarin WDS zocht hoe het chauvinistische spel van Moordrecht te kunnen beteugelen.

Toch nog langszij

In de 35e min. kwam WDS toch weer langszij. Mike v.d. Steen pikte een hoekschop op en schoot diagonaal de 1-1 binnen. Het had het kantelpunt van de wedstrijd kunnen worden, maar dat pakte toch anders uit.

• Mike v.d. Steen trekt ten aanval. De WDS-verdediger scoorde de 1-1.

Opnieuw op achterstand

Al rond de 1e minuut van de 2e helft werd WDS opnieuw geconfronteerd met een achterstand. Lars Oosterwijk scoorde met een fraaie uithaal de 2-1 voor Moordrecht. WDS bleef werken aan een beter resultaat. Echter de passing bleef onnauwkeurig, waardoor de bal weer gauw was ingeleverd. Toch creëerde het nog een paar goeie kansen. Zo was Luke v.d. Gun koppend dicht bij de 2-2. Hij vond keeper Mike Dikstra bij de 1e paal als sta-in-de-weg. Aan de andere kant loerde Moordrecht op de 3-1 om de wedstrijd in het slot te gooien.

• Luke v.d. Gun (11) probeert nog bij de bal te komen.

Met de schrik vrij

In de 34e min. van de 2e helft kreeg WDS toch nog de 2-2 te pakken door Mika Tuithof, waardoor WDS weer terug in de wedstrijd keerde voor een driepunter. Maar die kwam er niet. En zelfs in de spannende blessuretijd kwam WDS nog met de schrik vrij. Jelle Koenkoop schoof de bal pardoes in de voeten van een tegenstander die vrij baan kreeg richting WDS-doel voor de 3-2. Met een formidabele redding wist de uit zijn doel gekomen Tim v.d. Heuvel dat te voorkomen.

INTERVIEW:

Hieronder is een interview te beluisteren met Mathijs de Hoog na afloop van de wedstrijd.

Interview met Mathijs de Hoog (verslaggever André van Egdom)

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


MEEST BEKEKEN