Gepubliceerd 6 maart 2023

WDS heeft weer wat perspectief

Op Wierickeweide verraste WDS op eigen veld Zwammerdam. De Driebruggers wonnen met 2-0 en hebben weer een beetje perspectief om zich te handhaven in de 4e klas. WDS klom naar de 10e plek en heeft Gouda als de nummer 9 in het vizier. De 9e plek biedt nog directe handhaving.

● Mathijs de Hoog met twee treffers matchwinnaar voor WDS. (Archieffoto)

Twee treffers

Met een veranderende opstelling kwam WDS binnen de lijnen en dat pakte niet verkeerd uit. Zo was Eric Cromwijk ook weer van de partij. WDS toonde vechtlust en daar had Zwammerdam moeite mee. In de 6e min. schoot Mathijs de Hoog WDS naar een 1-0 voorsprong. Kort daarop had William van Tichem de 2-0 kunnen scoren, maar hij zocht het doel te hoog op. In de 15e min. verscheen alsnog de 2-0 op het scorebord. Opnieuw tekende Mathijs de Hoog voor de treffer.

Op jacht naar de gelijkmaker

In de 2e helft ging Zwammerdam op jacht naar de gelijkmaker. De kampioen van de 1e periode was weliswaar veel sterker, maar WDS had goede grip op de vaak hoog ingespeelde ballen door ‘Damme’. Zwammerdam leek de gelijkmaker te hebben gescoord, maar de scheidsrechter vond dat de bal de doellijn niet had gepasseerd. WDS hield stand en pakte een belangrijke driepunter en dat smaakt naar meer als WDS komende zaterdag tegen GSV speelt.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN