25 november 2021

Waterschapsbelasting stijgt met inflatieniveau

Rijnland verhoogt de waterschapsbelasting met het niveau van de inflatie. Afhankelijk van de persoonlijke situatie, betekent dat een verhoging per huishouden van 2 tot 5 euro.

Rijnland investeert 464 miljoen euro in de periode 2022–2025 in een aantal grote projecten. Om clusterbuien beter op te vangen wordt de Piekberging Haarlemmermeer gebouwd.

Tientallen kilometers regionale keringen worden aangepakt. De rioolwaterzuivering Zwanenburg ondergaat een grote renovatie en ook binnen de Kader Richtlijn Water wordt gewerkt aan 25 waterlichamen.

Rijnland werkt al een flinke tijd aan de opgaven die het gevolg zijn van de veranderingen in het klimaat. Het waterschap draagt een steentje bij aan de energietransitie, door de warmte die wordt opgewekt in de zuiveringen beschikbaar te stellen als energiebron.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu