Gepubliceerd 16 juni 2023

Waterschap helpt Oekraïne na damdoorbraak

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden biedt materiële hulp aan Oekraïne om de gevolgen van de doorbraak van de Kachovka-stuwdam te kunnen bestrijden.

Materiaal voor Oekraïne Bron HSDR

Vanuit de verschillende werkeenheden hebben medewerkers van het Waterschap de afgelopen tijd gewerkt aan de inventarisatie van materieel dat gemist kan worden. De hulp bestaat uit het leveren van onder meer boten, buitenboordmotoren, vlotten, vuilwaterpompen, aanzuigslangen, absorptiemateriaal, reddingsboeien,
reddingsvesten, laarzen en waadpakken.

Het materieel is vervoerd naar een centrale defensie locatie. Van daaruit gaat het op transport richting Polen waar het in ontvangst wordt genomen door de Oekraïense autoriteiten.

Bron website HSDR
Redacteur Floortje van Gameren

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN