Gepubliceerd 12 september 2022

Waterpoloërs BZ&PC sterk in 1e ronde beker

De heren van BZ&PC hebben hun eerste officiële wedstrijd gespeeld. In de 1e ronde van het bekertoernooi (ManMeer!-Cup) had het gelijk een uitdagende tegenstander. Het trof ZV Haerlem in Haarlem. Vorig seizoen nog in de halve finale.

● Rob Peek was ook weer belangrijk voor BZ&PC. (Archieffoto)

Wijzigingen

Het BZ&PC-herenteam staat dit seizoen wederom onder leiding van Herman van Tongerloo. Qua spelers zijn er wat wijzigingen en waren er wat uitdagingen. Routinier Tom Nederend is gestopt en ook René Peek heeft besloten een stapje terug te doen. De broertjes Bart en Stefan Sterk zijn tot eind 2022 afwezig in verband met een mooie werkervaring via Domburg Bodegraven op de Nederlandse Antillen.

De in Bodegraven komen wonende Jari Krijgsman heeft het team versterkt. Hij komt over van eredivisie ploeg ZPB. De ervaren Pascal Lina heeft na een paar jaartjes lager gespeeld te hebben weer besloten in de selectie te gaan spelen.

Niels Zwijnenburg onder de lat

Eind augustus werd de ploeg geconfronteerd met een flinke uitdaging. Keeper Robin Nieuwhof raakte zwaar geblesseerd. De 20-jarige Bodegraver Niels Zwijnenburg werd gepolst of hij het team kon helpen. Nadat hij vele jaren zeer intensief met waterpolo bezig was geweest in Gouda, was hij het plezier verloren en ruim een jaar geleden gestopt.

De jonge keeper heeft een paar keer meegetraind en lag zaterdag tegen ZV Haerlem meer dan verdienstelijk onder de lat.

Spannend duel

Om door te komen in het bekertoernooi moest BZ&PC er gelijk staan. De Haarlemmers zijn wat versterkt en waren voor een 1e ronde een bijzonder zware loting. In een zeer spannend duel ging het gelijk op tot 7-7. In het slot van de 3e periode liep BZ in korte tijd uit naar 7-9. In begin 4e periode zelfs naar 7-11. De wedstrijd leek gespeeld. ZV Haerlem knokte zich echter knap terug tot 11-11. Het slot was spannend. Via Joey Schellingerhout werd het 11-12 en de Bodegravers hielden stand. Gezien de omstandigheden een fraaie overwinning die men twee weken geleden niet had durven dromen. De avond werd nog mooier toen bleek dat heren 2 met maar liefst 21-2 won van de reserves van Brandenburg.

Doelpunten BZ&PC:

Luke Rijnbeek 3x, Joey Schellingerhout 3x, Jari Krijgsman 2x, Rick Sandifort, René Peek, Pascal Lina en Henk Suur.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN