Gepubliceerd 20 februari 2023

Waterpoloërs BZ&PC nemen revanche

Een aantal weken geleden verloren de heren waterpoloërs van BZ&PC in de ManMeer-Cup(!) van SWOL 1896. Afgelopen zaterdag mocht het team weer naar Zwolle en was erop gebrand een overwinning te behalen.

Veel doelpunten

In een zeer doelpuntrijke 1e periode waren Luca Groenendijk en Joey Schellingerhout zeer trefzeker. Ze schoten respectievelijk 3 en 4 maal raak: 3-7. Door diverse uitsluitingen aan Bodegraafse zijde kwam SWOL terug in de wedstrijd: 6-8.

● Luca Groenendijk haalt uit.

Uitsluitingen

In de 3e periode bleef het uitsluitingen regenen bij BZ. Henk Suur kon met zijn 3e uitsluiting plaats nemen op de bank. Ook diverse andere spelers kwamen op scherp te staan. De ploeg liet zich niet uit het veld slaan door deze tegenslagen. Aanvallend werden de kansen afgemaakt. Het resultaat was een comfortabele 7-13 voorsprong. In het slot van de wedstrijd mochten ook Rob en René Peek op de bank gaan plaatsnemen met een 3e uitsluiting waardoor coach Herman van Tongerloo geen wissel mogelijkheden meer had. Het team speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en kwam daardoor niet meer in gevaar: 11-16.

Stevige 3e plaats

Met een prima resultaat werd Zwolle verlaten. Bovendien staan de Bodegravers op een stevige 3e plaats in de landelijke 1e divisie. Het gat naar de nummer 1 en 2 is groot. Promotie naar de eredivisie, waar de top 12 van Nederland speelt, zit er niet meer in. SVH en MNC Dordrecht gaan dit uitmaken. Op zaterdag 4 maart 2023 om 20.45uur speelt BZ&PC tegen MNC Dordrecht en kan deze ploeg pijn gaan doen in de race om de titel.

Doelpunten BZ&PC: Joey Schellingerhout 6x, Luca Groenendijk 5x, Luke Rijnbeek 3x, Rick Sandifort en Jari Krijgsman.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en kans op  sneeuw

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. De temperatuur is 0°C.

In de middag trekt de hemel dicht en later in de middag en in de avond valt er winterse neerslag. De matige wind waait uit het zuiden. Het blijft met 2°C als maximum fris.

In de nacht bewolkt weer en in eerste instantie nog winter neerslag. De minimumtemperatuur wordt 0°C.

Maandag bewolkt weer. In de ochtend valt er nog winterse neerslag. In de middag en avond valt er regen. De matige wind is zuidoost. De thermometer geeft in de middag 2°C aan.

Foto: De Groene wereld Kans op sneeuw

 

 

MEEST BEKEKEN