Gepubliceerd 3 mei 2021

Watergebiedsplan Greenport Boskoop afgerond

De grootste opgave van het watergebiedsplan Greenport Boskoop is tot een geslaagd einde gebracht. Wethouder Kees van Velzen van Alphen aan den Rijn en hoogheemraad Sjaak Langeslag van Hoogheemraad Rijnland zijn trots.

Wethouder Kees van Velzen van Alphen aan den Rijn en hoogheemraad Sjaak Langeslag van Hoogheemraad Rijnland

Een opluchting voor de omwonende kwekers, want Rijneveld in Boskoop was bijna vijf maanden afgesloten voor al het verkeer. In die periode is de laatste duiker aangelegd om de waterafvoer in de Gouwepolder te verbeteren.

Nog niet helemaal klaar
Met de oplevering van de duiker in het Rijneveld is Rijnland nog niet helemaal klaar in het gebied. Het watersysteem van de Gouwepolder bestaat namelijk uit één hoofdpeilvak en vier peilvakken met een eigen waterpeil. Het gaat daarbij om Spoelwijk, Koetsveld, Randenburg-Gouwedreef en Berkenbroek. Op sommige plekken ligt de scheiding tussen deze vakken te laag, waardoor er bij extreme regenval sprake kan zijn van wateroverlast. Dat gebeurde ook op 5 september 2018, toen het hoofdpeilvak als gevolg van hevige neerslag overliep op percelen in Spoelwijk. Daarom werkt Rijnland nog aan het verbeteren van deze zogenaamde peilvakscheidingen in Spoelwijk en Berkenbroek.

Bron: Hoogheemraad Rijnland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN