17 oktober 2022

Water Natuurlijk wil wijziging belastingstelsel waterschappen

In maart 2023 zijn de provinciale en waterschapsverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen laat Water Natuurlijk weten dat het belastingstelsel van de waterschappen aan een wijziging toe is zodat het bijdraagt aan de principes ‘de vervuiler betaalt’ en ‘de profijthebber betaalt’

Fractie Water Natuurlijk

Water Natuurlijk heeft bij de internetconsultatie benadrukt dat er onderscheid moet komen tussen de WOZ-waarde van woningen en bedrijven. Dat gebeurt nu ook al bij de OZB-belasting, die gemeenten heffen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gebruikt de opbrengst van de consultatie om te bepalen of de mogelijkheid voor deze tariefdifferentiatie er komt.

Tot 1 oktober kon via een internetconsultatie worden ingesproken op de “Wijziging van de Waterschapswet, de Waterwet en de Algemene wet bestuursrecht in verband met het versterken van de toepassing van het profijtbeginsel bij de watersysteemheffing, het geven van ruimte aan nieuwe ontwikkelingen en het oplossen van enkele knelpunten”.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu