Gepubliceerd 17 oktober 2022

Water Natuurlijk wil wijziging belastingstelsel waterschappen

In maart 2023 zijn de provinciale en waterschapsverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen laat Water Natuurlijk weten dat het belastingstelsel van de waterschappen aan een wijziging toe is zodat het bijdraagt aan de principes ‘de vervuiler betaalt’ en ‘de profijthebber betaalt’

Fractie Water Natuurlijk

Water Natuurlijk heeft bij de internetconsultatie benadrukt dat er onderscheid moet komen tussen de WOZ-waarde van woningen en bedrijven. Dat gebeurt nu ook al bij de OZB-belasting, die gemeenten heffen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gebruikt de opbrengst van de consultatie om te bepalen of de mogelijkheid voor deze tariefdifferentiatie er komt.

Tot 1 oktober kon via een internetconsultatie worden ingesproken op de “Wijziging van de Waterschapswet, de Waterwet en de Algemene wet bestuursrecht in verband met het versterken van de toepassing van het profijtbeginsel bij de watersysteemheffing, het geven van ruimte aan nieuwe ontwikkelingen en het oplossen van enkele knelpunten”.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN