27 mei 2023

Wat zou jij doen met een ton?

Regenton winactie

Na het succes van vorig jaar gaat op 1 juni 2023 de campagne “Wat zou jij doen met een ton?” op herhaling. Door creatieve ideeën in te sturen voor wat je kan doen met het water dat je opvangt in een regenton kunnen inwoners die wonen in het gebied van De Stichtse Rijnlanden een “ton” winnen. Door de regenton aan te sluiten op de regenpijp dragen inwoners bij aan een omgeving die beter bestand is tegen het veranderende klimaat.

Winactie van 1 – 30 juni 2023

Na de vele enthousiaste reacties op de winactie tijdens de viering van 900 jaar waterbeheer in 2022, heeft het waterschap besloten dit jaar opnieuw 60 unieke regentonnen te verloten. Iedereen die woont in het gebied van De Stichtse Rijnlanden kan meedoen. Meedoen is eenvoudig door de vraag te beantwoorden “Wat zou jij doen met een ton?”.

Een beter klimaat begint met een ton

De meest originele inzendingen maken kans op een prijs.

Het formulier om mee te doen staat op de website van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

De actie loop tot en met 30 juni!

Link naar het deelnameformulier:

https://www.hdsr.nl/actueel/winactie/

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu