Gepubliceerd 8 maart 2023

Wat valt er te kiezen bij de waterschappen

Ben jij 18 jaar of ouder en heb je een Nederlands paspoort of verblijfsvergunning, dan mag je op woensdag 15 maart naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen. Inwoners van Bodegraven-Reeuwijk kunnen meebeslissen over het werk van Rijnland of Stichtse Rijnlanden.

Oude Rijn

Wat valt er te kiezen?
Wil je meer belastinggeld investeren in het ophogen van de dijk of lijkt het je beter om tegen minder kosten meer ruimte te geven aan het water? Waar kun je straks nog wonen of is alles alleen maar water? Wil je natte natuur waardoor weinig Co2 uitstoot of liever een wat lager waterpeil zodat intensieve veeteelt en tuinbouw mogelijk is, met het risico op inklinken van het veen waardoor meer Co2 uitstoot.

Vind jij dat er een duurdere, betere rioolwaterzuivering moet komen of vind je dat vervuilers harder moeten worden aangepakt? Moeten we meer belasting gaan betalen of gaan we allemaal ons gedrag aanpassen? En is dat water in de sloten, rivieren en meren nou schoon genoeg of moet daar nog meer werk van worden gemaakt? Of hoe kunnen we zo goed mogelijk omgaan met de weersextremen en klimaatverandering?

Zomaar een aantal dilemma’s waar het algemeen bestuur (VV) van het waterschap besluiten over neemt. Besluiten die van invloed zijn op de leefbaarheid in de toekomst

Stemhulp
De waterschappen maken duidelijk dat er wat te kiezen valt, maar je kunt ook ontdekken wat er precies te kiezen is. Op Mijn Stem.nl kun je via stellingen ontdekken welke partij bij jou past.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN