Gepubliceerd 7 augustus 2021

Wat levert een appartement in het Evertshuis op

De verhuur van zalen in het Evertshuis levert onvoldoende op om de exploitatiekosten van het gebouw te dekken. De gemeente heeft een extern bureau ingeschakeld dat onderzoekt wat het kost om het oude deel van het Evertshuis te verbouwen tot appartementen en welke prijs er voor die appartementen wordt geboden.


Het onderzoeksbureau gaat eerst in gesprek met betrokken partijen om het te doorlopen proces in kaart te brengen. Dat onderzoek is naar verwachting in september afgerond. Daarna zal een ‘bidbook’ worden gemaakt zodat een reëel bod kan worden gedaan op de appartementen.


Ook is onderzocht of er een commerciële partij te vinden is die zich wil huisvesten in de ruimte die de bibliotheek nu huurt. Het college laat in een raadsinformatiebrief weten dat er vanwege de coronamaatregelen op dit moment geen belangstelling voor is. De bibliotheek zou, indien er wel belangstelling voor zou zijn, verhuizen naar de foyer.


Het onderwerp Evertshuis staat op de agenda van de commissie Samenleving van 15 september.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN