16 september 2020

Wandeltocht SBB ‘1000 jaar Herfst in de Meije’

Staatsbosbeheer heeft voor zaterdag 26 september een speciale wandeling georganiseerd door het eeuwenoude landschap van Zegveld en de Meije.

Deelnemers maken ‘een reis door de tijd’.

De Groene Hart-gids ontvangt hen vanaf 9.45 uur in eetcafé De Halve Maan met koffie/thee. Na een korte inleiding gaan zij gezamenlijk naar Zegveld, waar de ontdekkingstocht begint. Die loopt langs een eeuwenoude houtkade, over de weg en dwars door de weilanden. De gids vertelt hoe de bewoners het land sinds de middeleeuwen hebben gevormd.

‘Schraallanden’
Vervolgens rijden de deelnemers met eigen vervoer naar de ‘schraallanden’ van de Meije. Wat is eigenlijk schraal en waarom noemt men ze zo? De gids onthult het geheim. De schilders van de ‘Haagse School’ vonden deze kleurrijke, weidse polders met prachtige luchten niet voor niets zo boeiend. Rond 13.00 uur is men weer terug bij De Halve Maan.

De kosten, inclusief koffie of thee, bedragen € 8,00 en € 3,00 voor deelnemers tot 12 jaar. De wandeling gaat over geplaveide paden en door het gras. Goede wandelschoenen en verrekijker vergroten het plezier. Honden zijn niet toegestaan. Fietsers hebben voldoende tijd om naar de verschillende locaties te rijden.

Parkeren bij De Halve Maan, Hazekade 20, 2411 PP, de Meije (Bodegraven).

De Meije met schraallanden en ‘Piet Potlood’

Aanmelden via utrechtsewaarden@staatsbosbeheer.nl met opgave van naam en telefoonnummer, of via 06 – 23 64 62 90 tijdens kantooruren.

0 Shares
Sluit Menu