Gepubliceerd 12 juni 2023

Wandelpad langs Dubbele Wiericke krijgt andere loop

Het wandelpad langs de Dubbele Wiericke in Nieuwerbrug kan mogelijk toch blijven bestaan door de route te verleggen. Prorail wil dat de gemeente de onbewaakte overgang over het spoor onttrekt aan de openbare ruimte. Sinds december vorig jaar rijden er tijdens de spits elk kwartier treinen over het spoor waardoor het risico op een aanrijding te groot is geworden. De overgang vervangen door een bewaakte overgang is te duur. De onttrekking heeft tot gevolg dat het wandelpad langs de Dubbele Wiericke niet meer bereikbaar is.

Pad naar duiker onder spoordijk


Tijdens de commissie Ruimte van afgelopen woensdag werd een amendement besproken dat D66 aan het voorbereiden is. In het amendement wordt voorgesteld om de route van het wandelpad aan te passen, zodat het langs de gasleiding en onder het spoor doorloopt via de duiker van Prorail. Hiervoor is recht van overpad nodig van de Gasunie en Prorail maar dat is volgens wethouder Robin Kersbergen wel bespreekbaar.


Henk van der Smit (SGP) stelde voor om ook in het amendement op te nemen dat de raad bereid is mee te betalen aan de kosten uit de reserve Bovenwijkse Voorzieningen. Het amendement zal komende woensdag 14 juni aan de gemeenteraad voor besluitvorming worden voorgelegd. Als het wordt aangenomen, zal het nog tot 2024 duren voordat het pad ook werkelijk toegankelijk is want de huidige duiker wordt dan pas vervangen door een exemplaar waar wandelaars doorheen kunnen lopen.

Lees ook: Besluit opheffen wandelpad tussen Nieuwerbrug en Hekendorp wordt herzien | BR6

Lees ook: Doorgang naar wandelpad door duiker staat nog op een kier | BR6

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN