Gepubliceerd 18 juni 2023

Wandelpad Dubbele Wiericke blijft op de kaart

Het wandelpad langs de Dubbele Wiericke bij Nieuwerbrug blijft onderdeel uitmaken van het wandelroute netwerk Gouwe Wiericke. Het wandelpad dreigde te worden opgeheven omdat ProRail wil dat de gemeente de onbewaakte spoorwegovergang aan de openbaarheid onttrekt. Mede dankzij de inzet van Stichting Te Voet is er een oplossing gevonden. Het eerder teruggedraaide raadsbesluit om het wandelpad te sluiten is afgelopen woensdag geamendeerd aangenomen.


De route wordt iets verlegd, zodat die via de duiker onder het spoor doorloopt in plaats van over het spoor heen. Nadat de route op de kaart is aangepast zal de niet automatisch bewaakte overgang (NABO) pas aan de openbaarheid onttrokken worden. De route staat dan wel op de kaart maar zal pas nadat de duiker in 2024 is vervangen, weer toegankelijk worden.


De gemeenteraad heeft het amendement dat is ingediend door D66 en medeondertekend is door de overige partijen met uitzondering van de VVD en Burgerbelangen, op 14 juni aangenomen. De VVD en BBR hebben tegen het amendement gestemd omdat de aanpassing aan de duiker zo’n 1,3 miljoen euro gaat kosten en de gemeente daarvan 33% (ruim 4 ton) moet betalen en dat geld nog niet is gevonden.
Het is een klein detail maar volgens wethouder Robin Kersbergen kan dat kleine detail grote impact hebben.

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidwesten wind bij een temperatuur van -1°C.

In de middag zonnige momenten. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik klimt op naar 3°C.

In de nacht brede opklaringen bij een minimumtemperatuur van -2°C.

Zondag in eerste instantie wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en op het eind van de middag en in de avond valt er winterse neerslag. Het kwik zakt loopt op naar 1°C. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

MEEST BEKEKEN