Gepubliceerd 17 juni 2023

Waar kan een boom nog 100 jaar oud worden

De provincie Zuid-Holland is op zoek naar locaties waar 100 bomen de kans te krijgen om minstens 100 jaar op dezelfde plek te blijven staan. In de brochure ‘100 bomen voor minimaal 100 jaar’, die te vinden is op de website van de provincie Zuid-Holland, zijn passende voorbeelden te vinden. Aanvragen moeten goed onderbouw voor 1 juli 2023 ingediend zijn. De voorkeur gaat uit naar een kenmerkende plek in de openbare ruimte.

Daarom nodigt provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit (PARK) Noël van Dooren verenigingen, inwoners, ondernemers, gemeenten en anderen uit om locaties aan te dragen waar een individuele boom of boomgroep echt iets toevoegt.

Van Dooren: “Het gaat mij om bomen op locaties waar een nieuwe boom niet vanzelfsprekend is én waar de boom een kans heeft om oud te worden. Niet in jouw achtertuin, niet op de meest voor de hand liggende locatie, het liefst op een kenmerkende en openbare locatie. Daarmee biedt iedere boom meerwaarde voor Zuid-Holland, is hij ‘beleefbaar’ voor iedereen en brengt hij mensen samen.”

Bron Provincie Zuid-Holland
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN