Gepubliceerd 8 april 2024

VVV vanaf 13 april gesloten, bezoek kaasmuseum op afspraak

Het Kaasmuseum aan de Marktstraat in Bodegraven is op zaterdag 13 april voor de laatste keer open. De medewerkster van het bijbehorende VVV-punt en de cadeaushop heeft een andere baan gevonden waardoor het museum niet meer continu bemenst is. Groepen van minimaal 4 personen kunnen tot 1 september nog een rondleiding krijgen van de vrijwilligers. Mensen die dat willen kunnen een afspraak maken door een e-mail te sturen aan kaasmuseumbodegraven@outlook.com .

Per 1 september 2024 valt het doek voor het kaasmuseum definitief. Een gedeelte van de fysieke collectie met relevante informatie zal worden ondergebracht in het vernieuwde Streekmuseum in Reeuwijk. In de nieuwe opzet krijgt ook het verhaal van de kaashandel in Bodegraven door de jaren heen hierin een plaats. Een ander deel van de collectie wordt aan de bruikleengevers teruggegeven of aan andere musea aangeboden worden.

Zowel de Stichting De Kaashandel als de Stichting Kaasmuseum Bodegraven betreuren dat dit besluit genomen moest worden wegens het ontbreken van voldoende financiële middelen.

Sinds 1987 is het Kaasmuseum op diverse locaties in Bodegraven ondergebracht waarin de bijzondere en historische voorwerpen met veel informatie voor het bereiden van kaas en de kaashandel in Bodegraven zichtbaar is gemaakt. In 2022 is het museum vanuit het Evertshuis naar de Marktstraat verplaatst. Inmiddels is de collectie ook gedigitaliseerd in een beeldbank.

Test Anneke Bekker

Lees ook: Gemeente stopt met subsidie kaasmuseum | BR6 Nieuws

Een jaar geleden
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN