Gepubliceerd 10 mei 2021

VVD komt met plan om schulden af te lossen

De VVD heeft een plan gemaakt om de schulden die de gemeente heeft versneld af te lossen. Dat is nodig om te voorkomen dat de gemeente onder curatele van de provincie komt te staan en om de rentekosten terug te dringen. Het plan wordt 18 mei in de commissie Bestuur en Financiën besproken.

De VVD ziet kansen om Europese subsidies binnen te halen met behulp van een energie coöperatie en door het aanbieden van testlocaties voor bedrijven die zelflerende software (AI) ontwikkelen.


Verder ziet de VVD kans meer opbrengsten te generen uit belastingen door vergunningen voor permanent bewoning te verlenen aan eigenaren van zomerwoningen. De opbrengsten worden gegeneerd via leges en onroerend zaakbelasting (WOZ). Eigenaren van zomerwoningen zijn hier niet op tegen blijkt uit een ingezonden brief.

Kijk hier voor de agenda van de commissie Bestuur en Financieren van 18 mei

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN