Gepubliceerd 22 augustus 2021

VVB’ers Ger Hart en Jan de Wit onderscheiden door KNVB

Tijdens de REBO-Cup afgelopen zaterdagmiddag zijn Ger Hart en Jan de Wit van v.v. Bodegraven onderscheiden door de KNVB. Uit handen van KNVB-vertegenwoordiger Walter Hunsche ontving Ger Hart de onderscheiding ‘Lid van Verdienste’ van de KNVB en Jan de Wit ‘De Zilveren Speld’. Tevens kreeg v.v. Bodegraven van de KNVB een jubileumvlag vanwege hun 100-jarig bestaan.

• Jan de Wit (l) en Ger Hart (r) met hun onderscheiding. In het midden KNVB-vertegenwoordiger Walter Hunsche.

LID VAN VERDIENSTE

Ger Hart heeft een lange staat van dienst. Voetbalde tot z’n 40ste. Als 13-jarige voetbalde hij voor MFC dat later na een fusie het huidige FC Medemblik is geworden. Hij haalde op 16-jarige leeftijd het Westfries elftal. De laatste jaren voetbalde hij bij BOL.

Naar Bodegraven

In 1985 kwam hij naar Bodegraven en kwam terecht bij de v.v. Bodegraven. Kwam in het bestuur terecht. Eerst als secretaris en in 1993 als voorzitter. Na 12 jaar voorzitterschap, trad hij af nadat hij zelf in zijn opvolging had voorzien. Maakte de overstap naar de BSV en werd in 2006 voorzitter van de BSV, die hij samen met 7 andere Bodegraafse sportverenigingen oprichtte. In 2011 nam hij afscheid van de BSV. 

Nog actief

Na zijn vertrek als voorzitter bij v.v. Bodegraven bleef hij heel actief bij het organiseren van toernooien, bestuursdiensten tijdens thuiswedstrijden en bemiddelaar bij moeilijke situaties.

En zelfs vandaag de dag is hij nog meerdere dagen in de week op het VVB-complex aanwezig en draagt hij bij dat het Suringa-complex er netjes en schoon uitziet.

Daadkracht

De kracht van Ger Hart is vooral (geweest) dat hij beschikt over een groot organisatietalent en een flinke dosis daadkracht: In zijn tijd was het bestuur nog uitgebreid en waren er vele commissies actief. Ger wist deze met zijn visie en positieve enthousiasme te sturen en te motiveren voor een gezond en bloeiend v.v. Bodegraven. Hij werd bij aftreden dan ook terecht benoemd tot erevoorzitter van v.v. Bodegraven.

ZILVEREN SPELD

Jan de Wit werd al op jonge leeftijd als E-pupil lid van de v.v. Bodegraven. Z’n vader Teun speelde jaren in het eerste en was betrokken bij het kampioenschap in 1958. Door een ongeluk in zijn militaire diensttijd kwam in 1984 een einde aan Jans’ actieve voetbalcarrière.

Leider & bestuurder

Al snel werd hij leider van het team van zijn zoon en werd lid van de jeugdcommissie en trad toe tot de barcommissie. In 2007 nam hij zitting in het hoofdbestuur en nam de voorzittersrol op zich. Tijdens zijn voorzitterschap maakte hij het kampioenschap (2015) van het 1e elftal mee. Dat was weliswaar een hoogtepunt, maar dieptepunten binnen de vereniging waren er ook voor hem als voorzitter op te lossen.

Moeilijke jaren

In de moeilijke jaren wist hij de club staande te houden. Hij kreeg te maken met een terugloop van leden en de noodzakelijke overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal werd niet door iedereen gewaardeerd binnen de club. Dat deed hem pijn!

De 100 gaan we halen

Met de spreuk “Ben je bedonderd we worden 100” heeft hij Bodegraven naar het 100-jarig jubileum geloodst maar ook gebouwd aan een nieuwe rol voor de v.v. Bodegraven, de gezelligste vereniging van Bodegraven. Het jubileumjaar had de kers op de taart moeten worden met vele jubileum activiteiten en een positieve pr voor Bodegraven. Helaas stak corona daar een stokje voor.

Tomeloze inzet

De kracht van Jan de Wit is/was z’n tomeloze inzet. Moest nogal eens de kar in z’n eentje trekken. Het halen van het 100-jarig jubileum is in sterke mate zijn verdienste geweest. Begin dit jaar droeg hij het voorzitterschap af aan Joost de Meyere en gaat hij zelf nog door als elftalleider van het eerste en in de barcommissie.

• Rini Emonds (l) en voorzitter Joost de Meijere (r) tonen trots de jubileumvlag die zij kregen van de KNVB vanwege het 100-jarig jubileum van Bodegraven.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN