24 mei 2022

VV Bodegraven en De Rijnstreek zoeken toenadering

Of er een fusie uit voortkomt, daar is nog geen zinnig woord over uit te spreken. Feit is wel dat de besturen van VV Bodegraven en De Rijnstreek al voorzichtig over toenadering spreken. En dat zou een begin kunnen zijn van een proces richting fusie.

Procesbegeleiding

Volgens het AD is ook Ton Hendrickx betrokken bij de eerste verkennende gesprekken. Hendrickx, ooit voorzitter van Unio, heeft ervaring in het begeleiden van clubs in een fusieproces.

Niet rooskleurig

De toekomst ziet er voor Bodegraven niet rooskleurig uit. Het Suringacomplex is door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk voorbestemd voor woningbouw. De club zal dus op termijn van de huidige accommodatie moeten verdwijnen. Daar komt nog bij dat Bodegraven dit seizoen degradeerde naar de 5e klas en welk effect heeft dat op het ledenbestand.

Ook kleine club

Ook De Rijnstreek is een kleine club en heeft al een paar seizoenen geen selectieteam om mee te doen in de A-categorie. Dat heeft ook zo zijn gevolgen voor de club gehad en eventueel nog zal hebben. Beide clubs hebben sowieso hun clubkleuren al gemeen: rood en zwart!

Raadpleging

Op 2 juni krijgen de leden van beide verenigingen de vraag voorgelegd of er verder gepraat mag worden. Een samengaan van beide clubs zal zeker niet in het komende seizoen te verwachten zijn als de leden instemmen voor verder onderzoek.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu