24 mei 2022

VV Bodegraven en De Rijnstreek zoeken toenadering

Of er een fusie uit voortkomt, daar is nog geen zinnig woord over uit te spreken. Feit is wel dat de besturen van VV Bodegraven en De Rijnstreek al voorzichtig over toenadering spreken. En dat zou een begin kunnen zijn van een proces richting fusie.

Procesbegeleiding

Volgens het AD is ook Ton Hendrickx betrokken bij de eerste verkennende gesprekken. Hendrickx, ooit voorzitter van Unio, heeft ervaring in het begeleiden van clubs in een fusieproces.

Niet rooskleurig

De toekomst ziet er voor Bodegraven niet rooskleurig uit. Het Suringacomplex is door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk voorbestemd voor woningbouw. De club zal dus op termijn van de huidige accommodatie moeten verdwijnen. Daar komt nog bij dat Bodegraven dit seizoen degradeerde naar de 5e klas en welk effect heeft dat op het ledenbestand.

Ook kleine club

Ook De Rijnstreek is een kleine club en heeft al een paar seizoenen geen selectieteam om mee te doen in de A-categorie. Dat heeft ook zo zijn gevolgen voor de club gehad en eventueel nog zal hebben. Beide clubs hebben sowieso hun clubkleuren al gemeen: rood en zwart!

Raadpleging

Op 2 juni krijgen de leden van beide verenigingen de vraag voorgelegd of er verder gepraat mag worden. Een samengaan van beide clubs zal zeker niet in het komende seizoen te verwachten zijn als de leden instemmen voor verder onderzoek.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu