23 november 2021

VSTS-dames in 5e set langs Irene

In Bilthoven klopte VSTS in een zware vijfsetter (2-3) het damesteam van Irene.De VSTS-dames staan nu met 20 punten op de 7e plaats in de 3e Divisie B.

• VSTS-dames: In 5e set langs Irene.

Sterke start

VSTS begon sterk aan de wedstrijd sterk. Steffi van den Berg begon op de spelverdeling en zette de lijnen goed uit. Er werd geserveerd met druk en zo kon VSTS een gaatje slaan. Irene was al genoodzaakt om gebruik te maken van wissels om te proberen terug te komen in de set. Boven de twintig gaf VSTS extra gas en wist zo door te stomen naar de 1e setwinst: 21-25.

Onnodige fouten

In de 2e set was VSTS het goede spel weer even kwijt. Er lukte weinig en er werden onnodige fouten gemaakt. Deze set was afzien voor de ploeg uit Bodegraven, ook de kant moest lijdzaam toezien, ondanks time-outs van coach Strang en assistent Duiven, dat deze set gauw verloren werd: 25-13.

Smaak te pakken

De dames uit Bilthoven hadden duidelijk de smaak te pakken en gingen door met hun rommelige spel wat in kostbare punten werd verzilverd voor de thuisspelende ploeg. VSTS kon wel weer aanhaken maar ging meerommelen en Irene kwam steeds het beste uit de strijd en pakte ook set drie: 25-21.

Weer draaiend

Met hangen en wurgen werd de set begonnen. Maar met wilskracht en ren-en vliegwerk ging VSTS weer draaien. Judith Terpstra, die er inmiddels al even in stond, zweepte haar team op en wist naarmate de wedstrijd vorderde haar speelsters steeds beter te bedienen. Olivia van Wijngaarden en Krystel Termorshuizen konden de ballen achterin weer goed verdedigen en zelf weer hun mannetje staan aan het net en harkten punten binnen. Ook Terra Perotti ging steeds beter in de wedstrijd zitten en scoorden weer mooie ballen rechtdoor en scherp diagonaal. De middens Merel Florie en Eline Hazelaar, waren nuttig aan het net en belangrijk met hun services, en zo werd het stuivertje gewisseld en trok VSTS de vierde set naar zich toe met 22-25.

Zenuwslopend

De 5e en beslissende set was een zenuwslopende race naar de 15 punten toe. Even haperde het goede spel van VSTS maar na de veldwissel ging het VSTS voor de wind. Het was nog steeds keihard werken voor elk punt maar de set wist VSTS toch naar zich toe te trekken met 11-15 en de wedstrijd met 2-3.

VERLIES VOOR VSTS-HEREN

De VSTS-heren verloren de uitwedstrijd van VV Utrecht 4 met 3-1. Alleen de 2e set wist VSTS met 19-25 winnend af te sluiten.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en opklaringen

Vandaag overheerst de bewolking en kan in eerste instantie de zon nog even schijnen. De zwakke tot soms matige wind kiest voor de zuidhoek. In de middag loopt de temperatuur op naar 11°C.

De nacht verloopt bewolkt. De minimumtemperatuur wordt 7°C.

Zondag levert een bewolkte, somber en natte dag op. Een uitgebreid regengebied zorgt voor een regendag. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu