Gepubliceerd 19 november 2022

Vrijwilligers Local Care pakken kleding in voor transport naar Oekraïne

In ’t Centrum in Bodegraven, naast de Ontmoetingskerk, werd afgelopen zaterdag hard gewerkt door de vrijwilligers van Local Care. Er is massaal gereageerd op de oproep om mannenkleding in te leveren voor Oekraïne. De kleding werd door een tiental vrijwilligers gecontroleerd, gesorteerd en in dozen gedaan voor transport.

Vrijwilligers van Stichting Local Care zijn druk met inpakken van kleding voor transport

Behalve naar kleding, werd ook gevraagd om toiletartikelen en wat lekkers in een schoenendoos te doen. Deze dozen worden uitgedeeld aan gewonde soldaten die in het ziekenhuis liggen. Op 2 december komt er een trailer uit Oekraïne om de spullen op te halen.

Stichting Local Care is een vrijwilligersorganisatie die in 2008 is opgericht door Dirk Jan Warnaar en zijn vrouw Marianne de Bruin. Dirk Jan was organist, componist en dirigent. Hij overleed op in 2018 op 62-jarige leeftijd. Ook mensen uit Mijdrecht, waar Dirk Jan een koor leidde, hebben schoenendozen aangeleverd.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN