5 februari 2023

Vriendenschaar wint zinderend zaalkorfbalgevecht

Vriendenschaar en DOT vochten afgelopen zaterdag een titanenstrijd uit met als inzet de 2e plek in de 1e klasse F. Beide ploegen joegen elkaar op tot het uiterste. De 2e helft was er een om op het puntje van je stoel te zitten. In de dying seconds greep Vriendenschaar met 21-20 de overwinning.

● Sybren van Hal en Pim van Duuren vallen elkaar in de armen na een zinderende wedstrijd, die Vriendenschaar op de valreep met 21-20 won.

Nog achter de feiten

In de 1e helft liep Vriendenschaar nog achter de feiten aan. De Ossenaren hielden lange tijd een klein gaatje van 2 tot 3 treffers in stand. Op slag van rust bracht Vriendenschaar via een strafworp van Sybren van Hal de achterstand tot een miniem verschil terug: 10-11.

Beter onder controle

In de 2e helft kreeg Vriendenschaar het terug veroveren van de bal beter onder controle. En dat maakte een wezenlijk verschil in de verdere strijd, die alsmaar spannender werd. Via twee strafworpen kwam Vriendenschaar direct goed terug en nam zelfs een 12-11 voorsprong. Beide ploegen legden elkaar nadien het vuur aan de schenen. En ontspon een korfbalgevecht dat z’n weerga niet kende.

Met nog een kleine 4 minuten op de klok joeg Thom uit de Bosch precies op de zoemer van de schotklok de 19-17 door de korf. Vriendenschaar leek het felbegeerde gaatje te hebben geslagen, maar een weerbarstig DOT knokte zich terug.

● Thom uit de Bosch zet een aanval op onder de korf van DOT.

Bijna fataal

Bij 19-20 met nog 3 minuten op de klok verspeelde Sofie Beuk in het aanvalsvak voor Vriendenschaar de bal. Ze schrok zich een hoedje. Het ongelukkige balverlies bleef evenwel zonder fatale gevolgen. Vriendenschaar veroverde op karakter de bal terug.

Naar climax

Op een kleine 2 minuten bracht de goed spelende en veel scorende Eva Hoogendoorn de 20-20 op het scorebord. In de laatste anderhalve minuut ontvouwde zich de absolute climax van de wedstrijd. Pim van Duuren bracht heel Vriendenschaar in extase met de 21-20.

● Eva Hoogendoorn in balbezit. Zij was op dreef met 8 treffers.

DOT – notabene afkorting voor Doel Op Tijd – had nadien nog heel kort tijd voor de gelijkmaker. Echter de resterende 80 tellen glipten de Ossenaren door de vingers en bogen uiteindelijk toch het hoofd voor een ontketend Vriendenschaar.

TUSSENSTAND 1e KLASSE F:
Animo      8 - 16  Sparta    8 - 6
Vriendenschaar 8 - 12  Juliana    8 - 6
DOT       8 - 1O  Reehorst'45  8 - 4
CKV Reeuwijk  8 - 1O  HKC      8 - O

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu