Gepubliceerd 27 mei 2024

Vriendenschaar verstevigt koppositie in 1e klas-poule

Na een korte onderbreking door het pinksterweekend kreeg de veldkorfbalcompetitie weer een vervolg. Vriendenschaar ontving afgelopen zaterdag het Leidse KZ Danaïden en wist de Leidenaren met 23-14 te verslaan. Vriendenschaar verstevigde daarmee de koppositie in de poule met 4 punten voorsprong op De Vinken.

● Vriendenschaar viert één van de vele treffers tegen KZ Danaïden. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)

Scherpte

Vriendenschaar startte scherp. Dat werd direct beloond. Al gauw stond een 3-0 voorsprong op het bord. En in die goede ‘flow’ zette de thuisploeg de wedstrijd voort. Vooral aanvoerder Sybren van Hall was ‘on fire’. Voor rust had hij er al zes goals inliggen, uiteindelijk nog uit te breiden naar acht.

Geen spanning

De wedstrijd werd uiteindelijk nooit spannend. De tweede helft kon vrij rustig worden uitgespeeld, inclusief de inzet van Nadine de Vries, Isa Kuiper en Luuk de Vogel, waarvan laatste zijn invalbeurt direct wist te belonen met een mooie goal. Eindstand: 23-14.

Volgens coach Jorrit de Grutter was de grootste plus ten opzichte van de uitwedstrijd in Leiden (toen 12-14 winst) dat er beter werd omgegaan met het achter verdedigende werk door de Leidenaren. Vorige keer werd de wedstrijd hierdoor erg statisch. Nu bleef het aanvallende spel van Vriendenschaar de hele wedstrijd energiek. Dit resulteerde in betere aanvallen met een hoger rendement.

Bericht: André van Egdom | Bron: Fenne v.d. Hoogenband

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN