18 oktober 2022

Vriendenschaar versterkt koppositie

Vriendenschaar heeft de koppositie in 2G aanzienlijk versterkt. De Bodegravers versloegen woensdag 12 oktober naaste concurrent Twist met 13-14 en afgelopen zaterdag Juliana met 12-19. Vriendenschaar gaat daardoor als ‘herfstkampioen’ richting zaalcompetitie.

• Tijn v.d. Hoogenband voor Vriendenschaar in de achtervolging in de wedstrijd tegen Juliana. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)

Spannend

De wedstrijd tegen Twist, nr.1 versus nr. 2, kende een spannend verloop. Twist startte scherp en stond al gauw met 5-1 voor. Bij rust was het 9-6 voor de Vlaardingers. De tweede helft werd er minder gehaast aangevallen door Vriendenschaar en verdedigend werd nog altijd goede druk gegeven. Dit resulteerde uiteindelijk in een nipte maar wel belangrijke 13-14 overwinning.

Minder spanning

De wedstrijd tegen Juliana uit Oud Gastel gaf veel minder spanning. Vriendenschaar wist beter om te gaan met het achterverdedigen en wist tegelijkertijd aardig de korf te vinden. Het scoreverloop alsmede de aanvallen waren van begin af aan gestaag te noemen. De Bodegravers stonden steeds een aantal punten voor en speelden geduldige aanvallen, waarin de juiste kansen werden gepakt. De wedstrijd was misschien niet heel sprankelend, maar er werd wel wederom gewonnen, en ditmaal zonder spannend slot: 12-19.

Ingevallen

Vaste speelster van Vriendenschaar Jinke van Keeken brak de avond voorafgaand aan de wedstrijd haar hand, waardoor Sofie Beuk uit Vriendenschaar 2, die vorig jaar nog in de A speelde, voor haar in de basis startte. Dat deed ze erg goed.

A.s. zaterdag 22 oktober speelt Vriendenschaar thuis tegen Nexus. Het is de laatste veldwedstrijd voordat begonnen wordt aan de zaalcompetitie. De wedstrijd begint om 15.30 u. en wordt live uitgezonden op de radio bij BR6. Verslaggever is André van Egdom.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu