18 oktober 2022

Vriendenschaar versterkt koppositie

Vriendenschaar heeft de koppositie in 2G aanzienlijk versterkt. De Bodegravers versloegen woensdag 12 oktober naaste concurrent Twist met 13-14 en afgelopen zaterdag Juliana met 12-19. Vriendenschaar gaat daardoor als ‘herfstkampioen’ richting zaalcompetitie.

• Tijn v.d. Hoogenband voor Vriendenschaar in de achtervolging in de wedstrijd tegen Juliana. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)

Spannend

De wedstrijd tegen Twist, nr.1 versus nr. 2, kende een spannend verloop. Twist startte scherp en stond al gauw met 5-1 voor. Bij rust was het 9-6 voor de Vlaardingers. De tweede helft werd er minder gehaast aangevallen door Vriendenschaar en verdedigend werd nog altijd goede druk gegeven. Dit resulteerde uiteindelijk in een nipte maar wel belangrijke 13-14 overwinning.

Minder spanning

De wedstrijd tegen Juliana uit Oud Gastel gaf veel minder spanning. Vriendenschaar wist beter om te gaan met het achterverdedigen en wist tegelijkertijd aardig de korf te vinden. Het scoreverloop alsmede de aanvallen waren van begin af aan gestaag te noemen. De Bodegravers stonden steeds een aantal punten voor en speelden geduldige aanvallen, waarin de juiste kansen werden gepakt. De wedstrijd was misschien niet heel sprankelend, maar er werd wel wederom gewonnen, en ditmaal zonder spannend slot: 12-19.

Ingevallen

Vaste speelster van Vriendenschaar Jinke van Keeken brak de avond voorafgaand aan de wedstrijd haar hand, waardoor Sofie Beuk uit Vriendenschaar 2, die vorig jaar nog in de A speelde, voor haar in de basis startte. Dat deed ze erg goed.

A.s. zaterdag 22 oktober speelt Vriendenschaar thuis tegen Nexus. Het is de laatste veldwedstrijd voordat begonnen wordt aan de zaalcompetitie. De wedstrijd begint om 15.30 u. en wordt live uitgezonden op de radio bij BR6. Verslaggever is André van Egdom.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu