Gepubliceerd 4 maart 2024

Vriendenschaar verrast kampioenskandidaat  KCR

Vriendenschaar verraste zaterdagavond met een 24-21 zege op KCR. En dat was een grote teleurstelling voor de meegereisde KCR-supporters, die hun club steunden in de race voor het kampioenschap in de 1e Klasse G.

● Spelmoment uit de wedstrijd Vriendenschaar-KCR met KCR in balbezit. (Foto: Sander Onderdelinden).

Rekening open

Vriendenschaar had nog een rekening open staan tegen de Ridderkerkers. In de heenwedstrijd werd eerder in de laatste minuut met 1 doelpunt verschil verloren. Vriendenschaar begon dan ook gretig aan de wedstrijd. Met verdedigend hoge druk en goed aanvalsspel en knap reboundwerk van Casper van der Weijden en Sofie Beuk werkte Vriendenschaar zich naar een 12-7 voorsprong in de rust.

Inhaalslag

Na rust begon KCR aan een inhaalslag. Bij 13-7 joegen de Ridderkerkers maar liefs 6 treffers achter elkaar door de korf. En daarmee kwam KCR langszij en lag een spannende slotfase in het verschiet. Na een time-out ging Vriendenschaar de eindstrijd aan om vooral het hoofd niet te verliezen. Tot 18-18 bleef de stand in evenwicht. Daarna sloeg Vriendenschaar beslissend toe met het slotakkoord voor Tijn van de Hoogenband en de uiteindelijk knappe winst: 24-21.

Door de nederlaag heeft KCR wel zo’n beetje het kampioenschap verspeeld in de 1e Klasse G. Vriendenschaar had zich al eerder veilig gespeeld.

Bericht: André van Egdom / Bron: Fenne v.d. Hoogenband

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN