Gepubliceerd 13 maart 2023

Vriendenschaar verliest ook uit van koploper Animo

Ook in het uitduel tegen Animo trok Vriendenschaar aan het kortste eind. De Bodegravers verloren met 25-19 en kon de ploeg uit Geldermalsen de kampioensvlag in 1F hijsen.

● Vriendenschaar in balbezit onder de korf van Animo. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)

Afgeladen vol

Zo werd, in een afgeladen volle zaal in Geldermalsen, inclusief spandoeken en andere toeters en bellen begonnen aan de kampioenswedstrijd. De vraag was nog wel of Vriendenschaar nog roet in het eten kon gooien. Vriendenschaar speelde een goede 1e helft. Met een 13-11 ruststand wist nog geen gat te slaan.

Nog even spannend

Ook in het eerste gedeelte van de 2e helft bleef het nog spannend. Vriendenschaar wist knap aan te haken. Pas in het tweede gedeelte van de 2e helft werd duidelijk dat Animo toch echt de betere ploeg bleef. Het scoorde een aantal mooie goals. Terwijl Vriendenschaar in de tussentijd nog drie strafworpen miste en zo werd uiteindelijk eindstand op 25-19 bepaald. De Bodegravers met opgeheven hoofd naar huis en werden in Geldermalsen de champagneflessen ontkurkt.

Met passie en plezier

Vriendenschaar 1 speelde sinds een aantal weken weer overduidelijk met passie en plezier. Volgens coach Jorrit de Grutter de grootste winst van deze wedstrijd. Vriendenschaar, Reeuwijk en DOT zullen in de laatste weken van de zaalcompetitie strijden om de tweede plek in de 1e klasse F. En zich langzaam opmaken voor hervatting van het veldseizoen waarin Vriendenschaar nog altijd ongeslagen bovenaan staat.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN