Gepubliceerd 13 november 2023

Vriendenschaar start zaalseizoen met nederlaag

Vriendenschaar maakte een valse start in het zaalkorfbalseizoen. In de Sporthoeve werd verloren van BEP: 20-26 De gasten uit Purmerend speelden eerder nog in de hoofdklasse en overgangsklasse, maar zakten vorig seizoen af naar de 1e klasse.

● Pim van Duuren: 10 treffers tegen BEP. (Archieffoto)

Vervanging

Vriendenschaar moest vanwege een blessure helaas starten zonder aanvoerder Sybren van Hall. Jeroen Streng uit Vriendenschaar 2 was zijn vervanger. Verder maakten ex-A1-spelers Casper van der Weijden en Sofie Beuk hun basisdebuut in de eerste klasse van de zaalcompetitie.

Veel verdedigende druk

De wedstrijd startte met veel verdedigende druk vanuit beide ploegen. Er moest hard gewerkt worden door Vriendenschaar om vrij te komen. Schieten op de korf stond onder hoge druk door de tegenstander dan wel door de aftikkende schotklok. In de 1e helft bleven beide ploegen qua stand nog dicht bij elkaar: 10-11.

Gat geslagen

Net na rust wist BEP toch uit te lopen. Rake goals aan hun kant en meer onrust in de aanvallen aan Bodegraafse kant leidden toch vrij plots tot een gat van 11-18. Dat verschil wist Vriendenschaar niet meer te repareren ondanks de vechtlust om dichter bij te komen. Eindstand: 20-26. Pim van Duuren was voor Vriendenschaar met tien treffers man van de wedstrijd.

Bericht: André van Egdom / Fenne van den Hoogenband (Vriendenschaar)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN