Gepubliceerd 24 februari 2023

Vriendenschaar pas in slotfase langs Juliana: 18-16

Donderdagavond boekte Vriendenschaar de 7e zaalzege in de 1e klasse F. Maar dat ging bepaald niet van een leien dakje. Pas in de slotfase wist Vriendenschaar tegenstander Juliana op de knieën te krijgen: 18-16.

● Tijn v.d. Hoogenband demonstreert zijn sprongkracht onder de korf.

Om en om

De 1e helft ging voortdurend wat betreft de score om en om. Juliana (Oud Gastel) bleef aan het elastiek hangen, waardoor het met een 5-5 ruststand nog steeds perspectief behield voor een resultaat.

Zelfde beeld

De 2e helft kende lange tijd het zelfde beeld. Halverwege leek Vriendenschaar met 12-9 een gaatje te hebben geslagen. Vriendenschaar liet nadien de Gastelaren door twee strafworpen toch weer langszij komen: 13-13. En was nog lang ongewis wie aan het langste eind zou trekken.

Nog spannende slotfase

Met nog 2 ½ minuut te spelen bracht Pim van Duuren Vriendenschaar weer met 17-16 op voorsprong. Een minuut later forceerde Van Duuren de beslissing in de wedstrijd door koel een strafworp te benutten: 18-16. Juliana moest zich daarna gewonnen geven.

● Pim van Duuren waagt een schot op de korf. Met een benutte strafworp besliste hij de wedstrijd.

Vriendenschaar blijft met 14 punten op de 2e plaats staan met 6 punten achterstand op koploper Animo.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en kans op  sneeuw

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. De temperatuur is 0°C.

In de middag trekt de hemel dicht en later in de middag en in de avond valt er winterse neerslag. De matige wind waait uit het zuiden. Het blijft met 2°C als maximum fris.

In de nacht bewolkt weer en in eerste instantie nog winter neerslag. De minimumtemperatuur wordt 0°C.

Maandag bewolkt weer. In de ochtend valt er nog winterse neerslag. In de middag en avond valt er regen. De matige wind is zuidoost. De thermometer geeft in de middag 2°C aan.

Foto: De Groene wereld Kans op sneeuw

 

 

MEEST BEKEKEN