Gepubliceerd 24 februari 2023

Vriendenschaar pas in slotfase langs Juliana: 18-16

Donderdagavond boekte Vriendenschaar de 7e zaalzege in de 1e klasse F. Maar dat ging bepaald niet van een leien dakje. Pas in de slotfase wist Vriendenschaar tegenstander Juliana op de knieën te krijgen: 18-16.

● Tijn v.d. Hoogenband demonstreert zijn sprongkracht onder de korf.

Om en om

De 1e helft ging voortdurend wat betreft de score om en om. Juliana (Oud Gastel) bleef aan het elastiek hangen, waardoor het met een 5-5 ruststand nog steeds perspectief behield voor een resultaat.

Zelfde beeld

De 2e helft kende lange tijd het zelfde beeld. Halverwege leek Vriendenschaar met 12-9 een gaatje te hebben geslagen. Vriendenschaar liet nadien de Gastelaren door twee strafworpen toch weer langszij komen: 13-13. En was nog lang ongewis wie aan het langste eind zou trekken.

Nog spannende slotfase

Met nog 2 ½ minuut te spelen bracht Pim van Duuren Vriendenschaar weer met 17-16 op voorsprong. Een minuut later forceerde Van Duuren de beslissing in de wedstrijd door koel een strafworp te benutten: 18-16. Juliana moest zich daarna gewonnen geven.

● Pim van Duuren waagt een schot op de korf. Met een benutte strafworp besliste hij de wedstrijd.

Vriendenschaar blijft met 14 punten op de 2e plaats staan met 6 punten achterstand op koploper Animo.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN