Gepubliceerd 21 mei 2023

Vriendenschaar pakt titel in 2e klasse G (+ radioverslag & interview)

Het hele veldseizoen voerde Vriendenschaar een indrukwekkende zegetocht. De ene na de andere zege werd aan de zegekar opgesierd. Het kampioenschap kon dan ook niet uitblijven. Tegen CKV Reeuwijk werd dat met nog 3 wedstrijden te gaan een feit. Alleen in de 1e helft kon Reeuwijk de Bodegravers nog enigszins volgen. Echter in de 2e helft was Vriendenschaar oppermachtig: 12-22.

● Vriendenschaar viert feest! De titel in de 2e Klasse G is binnen.

Nog even spannend

CKV Reeuwijk probeerde Vriendenschaar nog het vuur aan de schenen te leggen en dat lukte in 1e instantie aardig. Lange tijd ging de strijd gelijk op. Met een kwartier te gaan in de 1e helft hadden de Reeuwijkers zelfs even een 5-4 voorsprong. Sybren van Hal bracht daarna met de 5-5 Vriendenschaar weer op het juiste spoor. Vriendenschaar trok de wedstrijd vervolgens door naar een 6-8 voorsprong bij de rust.

● Lineke Verploeg (1) waagt een schot op de korf. Eline Smit (16) verdedigt voor CKV Reeuwijk.
● Kas v.d. Heuvel voor CKV Reeuwijk in balbezit. Pim van Duuren verdedigt.

Tandje erbij

In de 2e helft zette Vriendenschaar er een tandje bij. De acceleratie was CKV Reeuwijk te machtig. Vriendenschaar liep uit naar 6-12 en met nog ruim 9 minuten te spelen was de voorsprong uitgegroeid tot maar liefst 9-20. Sybren van Hal, een van de uitblinkers bij Vriendenschaar, kreeg in de slotfase een dikverdiende publiekswissel. Ook de reserves bij Vriendenschaar kregen nog even hun aandeel in de wedstrijd. Met een 12-22 zege pakte Vriendenschaar de titel in de 2e Klasse G en gaat volgend seizoen z’n opwachting maken in de overgangsklasse.

● Sybren van Hal (l) had ook weer het vizier op scherp op de korf. Tegenover hem Justin Kersseboom.
● Julianne Kersseboom in balbezit. Achter haar heeft zich een ‘treintje’ gevormd om de bal te ontvangen.

RADIOVERSLAG

CKV Reeuwijk-Vriendenschaar (verslag André van Egdom)

INTERVIEW

Interview met Lineke Verploeg & Pim van Duuren (verslag André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN