Gepubliceerd 23 november 2023

Vriendenschaar pakt punt tegen Erasmus

Zaterdag 18 november pakte Vriendenschaar het eerste punt in het net begonnen zaalseizoen. Tegen het Rotterdamse Erasmus werd een 27-27 eindstand bereikt.

Vriendenschaar nam in het begin van de wedstrijd steeds een kleine voorsprong. Vooral de dames bij Erasmus wisten de korf goed te vinden. En dat leidde toch voor een kleine voorsprong voor Erasmus bij rust.

Dicht bij elkaar

Na rust bleven beide ploegen dicht bij elkaar en namen om en om even de leiding. Sybren van Hall maakte in de 2e helft weer z’n rentree na een blessure. Daarentegen viel basisspeelster Jinke van Keeken uit met een achillespees blessure, die haar wellicht voor langere tijd langs de kant zal houden.

Heel spannend

De wedstrijd bleef tot het eindsignaal heel spannend. Het kon alle kanten opgaan. In de laatste minuut kwam Vriendenschaar met 26-27 nog aan de leiding. Maar dat bleek niet genoeg. Op de valreep schoof Erasmus nog langszij: 27-27.

In dezelfde 1e Klasse G verloor CKV Reeuwijk met 19-12 van VEO.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN