13 september 2022

Vriendenschaar opent seizoen met nipte zege

Vriendenschaar is de veldcompetitie goed begonnen. Het versloeg Twist nipt met 20-19. Vriendenschaar moest het zonder Patrick Verbeij en Merel van Wensveen doen. Beiden raakten langdurig geblesseerd tijdens de oefenperiode.

• Spelmoment tijdens de wedstrijd Vriendenschaar-Twist. (Foto: Fenne van den Hoogenband)

Voortvarend van start

Vriendenschaar speelde weer onder leiding van coach Jorrit de Grutter en nu ook nieuwe – maar voor de club zeker niet onbekende – coach Ron Koster. Vriendenschaar ging fel en voortvarend van start en al gauw stond een voorsprong van 5-1 op het bord.

Er was telkens wel een klein gaatje vanaf Bodegraafse kant bezien, maar dat werd door de spelers uit Vlaardingen nog wel eens gedicht tot twee. Maar niet bij rust, toen was het verschil vier bij een stand van 13-9.

Nog nagelbijtend

Vriendenschaar verslapte niet perse na rust, maar wist wel iets minder gemakkelijk te scoren. Twist wist de korf juist beter te vinden. Dit resulteerde in de laatste fase nog in een stand van 19-19. Al nagelbijtend beleefden de bankzitters en het publiek de laatste minuut, waarin Vriendenschaar een strafworp meekreeg. Knap, zelfverzekerd en koelbloedig als zij dat kan, maakte Lineke Verploeg ‘m af en zo werd het 20-19, waarna al gauw werd afgefloten. Euforie alom!

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu