23 oktober 2022

Vriendenschaar ook te sterk voor Nexus: 21-15 (+ interview)

Vriendenschaar kent een buitengewoon goed veldseizoen. Afgelopen zaterdag werd Nexus met 21-15 verslagen en dat was al de 8e competitiezege van het seizoen. De Bodegravers gaan riant aan de leiding in de 2e klasse G. Daar concurrent Twist met 16-14 verloor van CKV Reeuwijk is de voorsprong zelfs uitgegroeid tot 6 punten.

● Vriendenschaar in de aanval met Pim van Duuren, die Lineke Verploeg probeert aan te spelen.

Touwtjes in handen

Nexus was in het verleden weleens een angst tegenstander voor de Bodegravers. Daarvan was zaterdag geen sprake. Vriendenschaar nam direct de touwtjes in handen en liep gestaag uit naar een grote voorsprong. Halverwege de 1e helft had Vriendenschaar met 7-3 al een gaatje geslagen en die voorsprong werd uitgebouwd tot een 12-6 ruststand.

Vol gas

In de 2e helft knaagde Nexus eerst nog wat van de achterstand af en kwam nog terug tot 14-10. De Schiedammers kwamen er toch geen steek mee verder, want na de 15-10 door de op schot zijnde Eva Hoogendoorn gaf Vriendenschaar weer vol gas. Het vond weer gemakkelijk de korf. Het trainersduo Jorrit de Grutter en Ron Koster kon zelfs wat wissels inbrengen, die ook nog met een treffer een duit in het zakje deden. Zo werd een treffer van de jonge Koen Boot door de aanhang met gejuich begroet.

● Sybren van Hall in actie tegen Nexus.

Naar de zaal

De veldcompetitie wordt vanaf volgend voorjaar weer voortgezet met de 2e helft. De korfballers gaan nu de zaal in om 26 november te beginnen aan de zaalcompetitie. Vriendenschaar zal dan uitkomen in de 1e klas en gaan spelen met een schotklok.

Interview:

Interview met Jorrit de Grutter & Ron Koster (verslaggever André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu