Gepubliceerd 18 december 2023

Vriendenschaar nipt langs CKV Reeuwijk: 13-14

Vriendenschaar won afgelopen zaterdag nipt de gemeentelijke derby tegen CKV Reeuwijk: 13-14. Vriendenschaar sloeg daarmee een gaatje met de onderkant van poule 1G en drukte CKV Reeuwijk juist daar verder in weg.

● Vriendenschaar pas in laatste minuut langs CKV Reeuwijk: 13-14. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)

Invallers

Vriendenschaar moest een paar invallers inzetten. Vier van de vijf basisdames kampen al een aantal weken met vervelende blessures of de gevolgen van griep. Zo startte Vriendenschaar met o.a. Julianne Kersseboom, Lineke Verploeg en Nadine de Vries in de ploeg.

Gelijk op

In de 1e helft ging de gemeentelijke derby gelijk op. Over en weer werd goed verdedigd. Beide ploegen hadden het vizier nog niet heel scherp voor veel treffers in de eerste 25 minuten. CKV Reeuwijk pakte evenwel met 8-6 een kleine voorsprong bij rust.

Spannend

In de 2e helft wisten beide teams geen beslissend gat te slaan. Vriendenschaar vond nog niet de scherpte op de korf. Tijn van den Hoogenband schoot nog een aantal keer raak voor Vriendenschaar. Het was niet voldoende om weg te lopen in de wedstrijd. Thom uit de Bosch werd ingebracht voor Pim van Duuren voor wat meer reboundkracht. Uiteindelijk werd Van Duuren weer teruggewisseld om de door de thuisploeg ingebrachte Justin Kersseboom, die ooit voor Vriendenschaar speelde, te kunnen verdedigen.

Bij de stand van 13-13 mikte Pim van Duuren nog de 13-14 door de korf. CKV Reeuwijk had toen nog 20 seconden om langszij te komen. Het lukte de Reeuwijkers niet tot opluchting van de Vriendenschaar-aanhang.

Bericht: André van Egdom / Fenne v.d. Hoogenband (Vriendenschaar)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN