29 januari 2023

Vriendenschaar moeiteloos langs laagvlieger HKC

Vriendenschaar was een klasse apart tegen HKC de nummer laatst in de 1e Klasse F. De Utrechters kregen met 28-14 een flink pakslaag. Halverwege de zaalcompetitie bezet Vriendenschaar nu de 2e plaats met 4 punten achterstand op kampioenskandidaat Animo, dat afgelopen weekend afrekende met CKV Reeuwijk (26-23)

● Pim van Duuren onderschept de bal voor Vriendenschaar.

Versnelling

Twintig minuten lang kon HKC Vriendenschaar nog wel bijbenen. Daarna schakelde na 6-6 Vriendenschaar naar een hogere versnelling. En had eigenlijk met een 11-6 ruststand de tegenstander wel zo’n beetje op de rug.

In alles beter

In de 2e helft trok Vriendenschaar de ingeslagen weg door. Het oppikken van de rebound en een veel scherper vizier op de korf deed Vriendenschaar verder uitlopen. Van 16-8 halverwege het 2e bedrijf denderde Vriendenschaar door naar een 28-14 eindstand. Vooral Pim van Duuren had in de slotfase het flink op zijn heupen. Hij mikte de ene na de andere bal door de korf.

Terug in de basis

Ook Thom uit de Bosch stond in de basis bij Vriendenschaar. De Bodegraver is terug van een zware enkelblessure. Zijn treffers werden in de Sporthoeve heel begrijpelijk het meest bejubeld door de Vriendenschaar-supporters.

● Thom uit de Bosch benut de 8-6 uit een strafworp. Zijn treffers kregen het meeste bijval door de Vriendenschaar-supporters.

Het trainersduo Jorrit de Grutter en Ron Koster gaan ook volgend seizoen door bij Vriendenschaar. Voor hen ligt ook nog een veelbelovend veldseizoen voor de boeg, waarin Vriendenschaar de koppositie bezet.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu