Gepubliceerd 3 december 2023

Vriendenschaar krijgt flinke oorwassing

Vriendenschaar ging diep door de knieën tegen Oranje Wit. Met 15-28 werden de Bodegravers in de 2e helft compleet overlopen door de Dordtenaren. En dat zag er na de 10-10 ruststand eigenlijk niet naar uit.

● Drukte onder de korf bij Oranje Wit met Eva Hoogendoorn in balbezit.

Nog goede 1e helft

Vriendenschaar leverde nog wel een goede 1e helft af. Bleef voortdurend in het spoor van de tegenstander. En toen Oranje Wit halverwege bij 5-7 even dreigde weg te lopen, hadden Tijn v.d. Hoogenband en Eva Hoogendoorn daar weer een passend antwoord op: 7-7. Daarna vonden beide ploegen de korf weer om en om. Sybren van Hall bracht de 10-10 ruststand op het scorebord. En dat duidde zeker niet op een lijdensweg voor Vriendenschaar in de 2e helft.

● Pim van Duuren is zijn Dordtse tegenstander te vlug af.

Beslagen vizier

De 2e helft kreeg een heel ander verhaal. Oranje Wit tilde gelijk de stand naar 10-11. Eva Hoogendoorn kreeg daarna de kans op 11-11. De strafworp mikte ze jammerlijk tegen de korf. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met Vriendenschaar. In no time liep Oranje Wit naar 10-16. De vogel was daarmee gevlogen. Vriendenschaar kreeg lange tijd geen bal meer door de korf. Wissels brachten daar ook geen verandering in. Het leek wel of de Bodegravers met een beslagen vizier speelden, terwijl Oranje Wit moeiteloos de korf vond. De achterstand werd dan ook alsmaar groter en pakte uiteindelijk uit in een flinke oorwassing: 15-28.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN