Gepubliceerd 3 december 2023

Vriendenschaar krijgt flinke oorwassing

Vriendenschaar ging diep door de knieën tegen Oranje Wit. Met 15-28 werden de Bodegravers in de 2e helft compleet overlopen door de Dordtenaren. En dat zag er na de 10-10 ruststand eigenlijk niet naar uit.

● Drukte onder de korf bij Oranje Wit met Eva Hoogendoorn in balbezit.

Nog goede 1e helft

Vriendenschaar leverde nog wel een goede 1e helft af. Bleef voortdurend in het spoor van de tegenstander. En toen Oranje Wit halverwege bij 5-7 even dreigde weg te lopen, hadden Tijn v.d. Hoogenband en Eva Hoogendoorn daar weer een passend antwoord op: 7-7. Daarna vonden beide ploegen de korf weer om en om. Sybren van Hall bracht de 10-10 ruststand op het scorebord. En dat duidde zeker niet op een lijdensweg voor Vriendenschaar in de 2e helft.

● Pim van Duuren is zijn Dordtse tegenstander te vlug af.

Beslagen vizier

De 2e helft kreeg een heel ander verhaal. Oranje Wit tilde gelijk de stand naar 10-11. Eva Hoogendoorn kreeg daarna de kans op 11-11. De strafworp mikte ze jammerlijk tegen de korf. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met Vriendenschaar. In no time liep Oranje Wit naar 10-16. De vogel was daarmee gevlogen. Vriendenschaar kreeg lange tijd geen bal meer door de korf. Wissels brachten daar ook geen verandering in. Het leek wel of de Bodegravers met een beslagen vizier speelden, terwijl Oranje Wit moeiteloos de korf vond. De achterstand werd dan ook alsmaar groter en pakte uiteindelijk uit in een flinke oorwassing: 15-28.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN