Gepubliceerd 18 december 2022

Vriendenschaar komt nog te kort tegen Animo: 20-23 (+ interview)

Vriendenschaar kreeg na afloop van de verloren wedstrijd tegen Animo een welverdiend warm applaus. De eigen aanhang zag de ploeg van Jorrit de Grutter weliswaar te kort komen, maar maakte het Animo nog behoorlijk moeilijk: 20-23. En dat werd zeer gewaardeerd.

● Tijn v.d. Hoogenband toornt hoog boven iedereen uit naar de bal.

Verschil

Het scorend vermogen maakte het verschil zaterdagmiddag tussen Vriendenschaar en Animo. Lange tijd hield Vriendenschaar voor rust nog aansluiting. Bij 7-10 namen de Geldermalsenaren, die voor dit seizoen behoorlijke versterking kregen, meer afstand. Terwijl Vriendenschaar moeilijker de korf kon vinden, sloegen de bezoekers in een energie verslindend tempo met 8-14 een aanzienlijk gat tot aan de rust.

● Eva Hoogendoorn in de aanval voor Vriendenschaar.

Terug knokkend

Na rust probeerde Vriendenschaar het geslagen gat enigszins te dichten. Tijn v.d. Hoogenband (2x), Lineke Verploeg en Sybren van Hall brachten Vriendenschaar terug tot 12-15 en leek er nog wat spanning over voor de rest van de wedstrijd. Animo onderkende het gevaar. Gaf direct daarop weer gas en besliste halverwege het 2e bedrijf met 13-21 wel zo’n beetje de wedstrijd. Moedig bleef Vriendenschaar strijden tegen een sterkere tegenstander. Animo kreeg daardoor niet de kans de wedstrijd freewheelend uit te spelen. Vriendenschaar wist zelfs nog in de slotfase de nederlaag tot acceptabele proporties te beperken. Het slotakkoord was voor Tijn v.d. Hoogenband die de 20-23 fraai door de korf joeg.

● Sybren van Hall (r) in de verdediging om een schotpoging te voorkomen.

Twee koplopers

De 1e Klasse F heeft nu nog twee koplopers zonder puntenverlies. En dat zijn Animo en ook CKV Reeuwijk is er nog bij. De Reeuwijkers wonnen gemakkelijk met 24-30 van Reehorst’45.  Zaterdag 14 januari wordt de zaalkorfbalcompetitie voortgezet. Dan staat in de Meerkoet in Reeuwijk-Brug de gemeentelijk derby tussen CKV Reeuwijk en Vriendenschaar op het programma. Aanvang 18.45 uur.

INTERVIEW:

● Interview met Tijn v.d. Hoogenband (verslaggever André van Egdom)
STAND 1e KLASSE F BOVENIN:
1 Animo      4 - 8
2 CKV Reeuwijk  4 - 8
3 Vriendenschaar 4 - 6
4 DOT       4 - 4

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN