Gepubliceerd 14 januari 2024

Vriendenschaar incasseert 4e zaalnederlaag

Vriendenschaar hervatte de zaalcompetitie met een nederlaag. In de Sporthoeve trok Vriendenschaar tegen VEO afgelopen zaterdag met 19-23 aan het kortste eind. Vriendenschaar moet nog wel aan de bak om het 1e klasserschap in de komende wedstrijden veilig te stellen.

● Pim van Duuren is voor Vriendenschaar net iets dichter bij de bal als z’n tegenstander.

Op stoom

Vriendenschaar ging met een 2-0 voorsprong nog veelbelovend van start. VEO liet Vriendenschaar even uitrazen, kwam daarna al gauw op stoom om de regie van de wedstrijd in handen te nemen. Met nog ruim 11 minuten in de 1e helft te gaan, hadden Voorburgers met 5-9 al een aanzienlijk gaatje te pakken. Vriendenschaar kwam er niet meer aan te pas om dat voor rust nog te dichten. Met een 9-15 ruststand leek de wedstrijd al zo’n beetje beslist.

Niet dichterbij

Dat bleek ook in de 2e helft. VEO bleef de betere ploeg. Vriendenschaar had moeite om het energieke spel van de Voorburgers te beteugelen. Daarbij werd het aanvalsspel van Vriendenschaar nogal eens onderbroken door slordig balverlies. Telkens als Vriendenschaar het gat van geregeld 6 treffers probeerde te dichten, was er weer een passend antwoord van VEO.

● Eva Hoogendoorn waagt een schot op de korf van VEO.

Bij 15-23 zette Vriendenschaar met 4 treffers op rij nog een eindsprint in, maar die kwam te laat om VEO nog pijn te doen. Trainer Jorrit de Grutter, bezig aan z’n 5e seizoen in Bodegraven, vertrekt na de voorjaarsveldcompetitie bij Vriendenschaar.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN