Gepubliceerd 14 januari 2024

Vriendenschaar incasseert 4e zaalnederlaag

Vriendenschaar hervatte de zaalcompetitie met een nederlaag. In de Sporthoeve trok Vriendenschaar tegen VEO afgelopen zaterdag met 19-23 aan het kortste eind. Vriendenschaar moet nog wel aan de bak om het 1e klasserschap in de komende wedstrijden veilig te stellen.

● Pim van Duuren is voor Vriendenschaar net iets dichter bij de bal als z’n tegenstander.

Op stoom

Vriendenschaar ging met een 2-0 voorsprong nog veelbelovend van start. VEO liet Vriendenschaar even uitrazen, kwam daarna al gauw op stoom om de regie van de wedstrijd in handen te nemen. Met nog ruim 11 minuten in de 1e helft te gaan, hadden Voorburgers met 5-9 al een aanzienlijk gaatje te pakken. Vriendenschaar kwam er niet meer aan te pas om dat voor rust nog te dichten. Met een 9-15 ruststand leek de wedstrijd al zo’n beetje beslist.

Niet dichterbij

Dat bleek ook in de 2e helft. VEO bleef de betere ploeg. Vriendenschaar had moeite om het energieke spel van de Voorburgers te beteugelen. Daarbij werd het aanvalsspel van Vriendenschaar nogal eens onderbroken door slordig balverlies. Telkens als Vriendenschaar het gat van geregeld 6 treffers probeerde te dichten, was er weer een passend antwoord van VEO.

● Eva Hoogendoorn waagt een schot op de korf van VEO.

Bij 15-23 zette Vriendenschaar met 4 treffers op rij nog een eindsprint in, maar die kwam te laat om VEO nog pijn te doen. Trainer Jorrit de Grutter, bezig aan z’n 5e seizoen in Bodegraven, vertrekt na de voorjaarsveldcompetitie bij Vriendenschaar.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN