Gepubliceerd 14 mei 2023

Vriendenschaar doet grote stap richting kampioenschap (+ radioverslag & interview)

Vriendenschaar is hot voor het kampioenschap in de 2e Klasse G. Het versloeg zaterdagmiddag naaste concurrent Korbis met 17-24. Volgende week kunnen de Bodegravers in de uitwedstrijd tegen CKV Reeuwijk een definitieve klap geven op de titel. En daar twijfelt eigenlijk niemand meer aan!

● Vriendenschaar in de aanval tegen Korbis, dat in de 1e helft nog fikse tegenstand bood.

Indrukwekkende reeks

Vriendenschaar is op het veld dit seizoen bezig aan een indrukwekkende reeks zeges. Tegen Korbis werd de 10e voltooid. En hoewel het kampioenschap het hoofddoel is, heeft Vriendenschaar ook de ambitie om ongeslagen zonder puntenverlies de competitie af te sluiten. Met nog 4 wedstrijden te gaan zou dat ook nog best kunnen gaan lukken.

● Thom uit de Bosch in balbezit. Marlijn Hofman biedt zich aan voor de bal.

Op de bagagedrager

Tegen Korbis nam Vriendenschaar direct het voortouw in de wedstrijd met de eerste twee treffers (0-2). Echter Korbis bleef toch lange tijd op de bagagedrager van de ploeg van Jorrit de Grutter en Ron Koster. Zo had Vriendenschaar met nog zo’n 6 minuten op de klok met 8-9 nog geen serieus gaatje kunnen slaan. Pas in de slotfase van de 1e helft nam Vriendenschaar meer afstand: 8-12.

● Sybren van Hal benut voor Vriendenschaar een strafworp.
● Pim van Duuren in balbezit voor Vriendenschaar.

Betere 2e helft

In de 2e helft kreeg Vriendschaar beter vat op de rebound en verloor Korbis langzamerhand de grip op de kampioen in spe. Met nog 16 minuten te gaan, had Vriendenschaar met 12-18 al een aanzienlijke voorsprong te pakken en die kwam niet meer in gevaar. Sybren van Hal, Eva Hoogendoorn en Thom uit de Bosch tilden vervolgens Vriendenschaar naar 15-22. En tot slot voegden Pim van Duuren en Sybren van Hal er nog een treffer aan toe. Uiteindelijk boog Korbis met 17-24 het hoofd voor Vriendenschaar dat weer niet te kloppen leek.

RADIOVERSLAG:

Korbis-Vriendenschaar 1e helft (verslag André van Egdom)
Korbis-Vriendenschaar 2e helft (verslag André van Egdom)

INTERVIEW:

Interview met Jorrit de Grutter (verslaggever André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN