Gepubliceerd 6 februari 2024

Vriendenschaar dichter bij handhaving 1e klas

Vriendenschaar is goed op weg zich te handhaven in de 1e klas. In de Sporthoeve versloeg het hekkensluiter Nexus met 22-17. Door dit resultaat staat Vriendenschaar vaster op de 5e plaats met 4 punten voorsprong op nummer 6 Erasmus.

● Sybren van Hall waagt een schot op de korf van Nexus. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)

Beroep op oudgediende

Vriendenschaar moest tegen de Schiedammers door blessures zelfs een beroep doen op Edwin van Staalduinen die jarenlang in de hoofdmacht van Vriendenschaar speelde. En dat was nodig om de lengte bij de heren van de gasten enigszins te compenseren.

Initiatief

In de 1e helft nam Vriendenschaar steeds het initiatief door steeds op voorsprong te komen. Echter Nexus bleef aanhaken door vooral verre afstandsschoten. Toch wist Vriendenschaar een gat van 6 punten te slaan tot aan de rust: 13-7.

In de buurt

Ook in de 2e helft bleef Nexus qua score in de buurt. Het kwam zelfs even terug tot 15-13. Mede dankzij een mooi schot door de inmiddels ingebrachte Nadine de Vries uit Vriendenschaar 3 wist Vriendenschaar de voorsprong toch weer uit te bouwen. Uiteindelijk wonnen de Bodegravers met vijf punten verschil: 22-17.

Bericht: André van Egdom / Fenne v.d. Hoogenband (Vriendenschaar)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN