Gepubliceerd 11 september 2023

Vriendenschaar debuteert in overgangsklasse met verlies

De ‘echte fans’ zullen het zich zeker nog herinneren: het veldseizoen 2022-2023 sloot Vriendenschaar af met een kampioenschap in de tweede klasse. Daarbovenop kwam een herinrichting van de poules, waardoor niet naar de eerste, maar direct naar de overgangsklasse gepromoveerd werd. Afgelopen zaterdag 9 september was het tijd voor het debuut. En dat debuut vond plaats in Zaandam op het prachtige nieuwe complex van tevens nieuwe vereniging KVZ ’23, een fusie van de voormalige korfbalverenigingen ZKV en ZKC ’31.

● Sybren van Hall in balbezit voor Vriendenschaar tegen KVZ’23. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)

Vriendenschaar startte met Sofie Beuk in de basis in plaats van Jinke van Keeken. Zij stond nog in de file. Vriendenschaar startte goed en nam een 3-5 voorsprong. KVZ kwam daarna terug en bracht een 9-7 ruststand op het scorebord.

Met Jinke van Keeken inmiddels weer van de partij ging de 2e helft gelijk op. Toen KVZ de marge vergrootte tor 3, kwam Vriendenschaar toch weer terug tot 13-12. Een spannende, laatste wedstrijdfase leek aan te breken, maar KVZ wist uiteindelijk nog twee keer te scoren. Vriendenschaar nog één keer waarmee de eindstand op 15-13 werd bepaald.

Bericht: André van Egdom / Fenne v.d. Hoogenband (Vriendenschaar)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN