Gepubliceerd 7 juni 2021

Vriendenschaar blijft actief tijdens corona

We schrijven maart 2019 als COVID-19 ook ons land bereikt.Inmiddels hebben we allemaal ondervonden welke beperkingen ons dat gebracht heeft, niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook op korfbalgebied. Zo ligt de competitie er al een behoorlijk aantal maanden uit, maar toch is er geprobeerd om er nog een positieve draai aan te geven en op de zaterdagen ook bezig te blijven!

Onderlinge wedstrijdjes

Zo is een vrijwilliger van Vriendenschaar al maandenlang bezig om onderlinge wedstrijdjes op bijna iedere zaterdag te organiseren. Hetzij in de vorm van de zogenaamde korfbalchallenge, hetzij in de vorm van onderlinge wedstrijdjes. Deze worden georganiseerd voor onze jongste jeugdspelers (de F) tot en met de senioren. Helaas vielen de spelende leden ouder dan 27 jaar buiten de boot.

Voor de jongsten is er bovendien elke week een ander thema qua teamnamen. Zo weet de jeugd inmiddels een heleboel van o.a. vissen, schoonmaken, dieren die een winterslaap houden, foute kerst, trekvogels, lente, Sinterklaas, bevrijding (rondom 5 mei) en vreemde beroepen.

Op de film

Het leuke van deze opzet is ook, dat kinderen soms ‘teamoverschrijdend’ met en tegen elkaar spelen. Zo leert de Vriendenschaarjeugd elkaar meer en meer kennen en kunnen ze bovendien alvast eens ruiken aan fysiek en tactisch een tandje hoger. Het is natuurlijk erg jammer dat er geen publiek bij deze wedstrijden mag komen kijken, maar ook daar is iets op gevonden. Was het al gebruikelijk om voorheen de wedstrijden van de selectie te filmen en uit te zenden via een livestream, zo worden nu van begin af aan álle wedstrijden gefilmd.

Vele ouders hebben hun weg inmiddels elke zaterdag gevonden naar de livestream. Dat filmen gebeurt natuurlijk niet vanzelf. Hiervoor zijn twee junioren verantwoordelijk: Thijs van den Hoven en Wietse Habben Jansen. Zij zijn elke zaterdag de hele dag paraat om alle wedstrijden te filmen. Petje af voor deze jongens!

Scheidsrechters

Naast de organisatie en het filmen, zijn natuurlijk ook scheidsrechters nodig om deze wedstrijdjes te fluiten. Gelukkig zijn er veel leden bereid dit te doen, waaronder ook een flink aantal jonge jeugdleden. Zij fluiten met veel plezier en leren hier veel van. Ook de hoofdtrainer laat zich niet onbetuigd hierin.

Ook allerkleinsten

Niet alleen de F tot en met de senioren waren de afgelopen maanden actief, ook de allerkleinsten konden genieten van spelletjes en korfbalvormen: de Kangoeroes.  Deze kinderen van 3 tot en met 6 jaar zijn zo dapper om zonder hun ouders op zaterdag mee te doen met de Kangoeroe Klup. Dat doen zij onder de bezielende leiding van Anita van Leeuwen en Melissa v.d. Heijden. En ook deze ouders kunnen live meekijken naar hun kroost!

Nog even doorbijten en uitkijken naar de versoepelingen die steeds meer vorm gaan krijgen momenteel. Hopelijk kan Vriendenschaar in het nieuwe seizoen weer van start als vanouds. Maar zolang dat nog niet zo is, wordt er nog even met elkaar van deze alternatieve zaterdagen genoten!

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN